Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

Danilo Cvetković najmlađa beba na “Konferenciji beba” na Palama

Izvor: Srna

Manifestacija “Konferencija beba” okupila je večeras na Palama 248 mališana uzrasta do dvije godine, a za najmlađu bebu je izabran Danilo Cvetković koji je rođen prije 16 dana.
Za zamjenika predsjednika konferencije je izabrana Mila Tadić, rođena 1. juna, dok je drugi zamjenik “najstarija” beba Srna Gašanović rođena 1. jula 2021. godine.

Nagrađeni su i roditelji četvoro djece Goran i Nikolina Danojlić, te Mladen i Jelena Vuković koji su odlučili da žive i podižu djecu u ruralnom dijelu opštine Pale.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za porodicu Republike Srpske Jelena Kutrinović rekla je da se ove godine “Konferencija beba” organizuje u 38 lokalnih zajednica u Srpskoj.

Konferencijom beba se promovišu prave porodične vrijednosti, zdravo roditeljstvo i na neki način lokalne zajednice time pokazuju da daju podršku kako najmlađim sugrađana tako i mladim ljudima koji pokušavaju i žele da se ostvare kao roditelji i doprinesu boljoj demografskoj strukturi Republike Srpske”, rekla je Kutrinovićeva.

Kutrinovićeva se nada da će mjere koje su predviđene Strategijom demografskog razvoja uroditi plodom i da će na radost svih Republika Srpska biti još brojnija.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović uručio je novčani bon višečlanoj porodici Danojlić sa Pala.

Jugović je rekao da opština mnogo ulaže u pronatalitetnu politiku i poželio roditeljima i mališanima mnogo sreće i uspjeha.

Otac najmlađe bebe Dražen Cvetković kaže da su počastvovani da budu učesnici manifestacije koja promoviše natalitet.

Majka najstarije bebe Bojana Šarović čestitala je organizatorima na odličnoj manifestiji koja je značajna za širu društvenu zajednicu, te izrazila nadu da će paljansko šetalište u dogledno vrijeme biti malo da primi sve bebe koje će se rađati.

Šarovićeva je rekla da se trudi da djecu odgaja u duhu dobročinstva i humanosti, pa je odlučila da dio nagrade da za liječenje sugrađanina Milana Madžgalja.

U okviru “Konferencije beba” organizovan je i kulturno-zabavni program na kome je učestvovala pjevačica Leontina Vukomanović, koja je pohvalila opštinu Pale koja je priredila ovakvu vrstu zabave.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com