Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Danas obilježavanje Dana ruskog jezika

Izvor: Srna

Dan ruskog jezika biće obilježen danas u Istočnom Sarajevu u organizaciji Matične biblioteke i u saradnji sa Ambasadom Rusije u BiH. Tim povodom predstaviće se i Sveruska državna biblioteka za stranu književnost iz Moskve.

Povodom obilježavanja Dana ruskog jezika Ilija Tjapkov održaće predavnje „Značaj Puškina za ruski jezik“, Dušan Erak i Maja Žuža predstaviće studijski program na ruskom jeziku na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevo, a Boris Lubura i Marijana Petronić govoriće o fondu knjiga na ruskom jeziku na Odjeljenju strane knjige Matične biblioteke.

Program će biti održan u Internet čitaonici Matične biblioteke u Istočnom Sarajevu u 18.00 časova i otvoren je za sve posjetioce, najavljeno je iz Biblioteke.

Ruski jezik je slovenski jezik sa najvećim brojem govornika i zvanični je jezik u 11 zemalja, a njime u svijetu govori više od 260 miliona ljudi. Ubraja se u šest diplomatskih jezika svijeta.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com