Mon. Dec 11, 2023
ћирилица /latinica

Večeras na Trgu Republike Srbije monodrama “Ima neka tajna veza”

Izvor: Filter

Monodrama “Ima neka tajna veza” , posvećena Dušku Trifunoviću, biće izvedena večeras od 20.00 časova na Trgu Republike Srbije.

Monodrama je autorski rad glumca Milana Dimića, koji je bio inspirisan likom i djelom legendarnog pjesnika Duška Trifunovića. Predstava je za kratak period odigrana oko 70 puta (gledalo je više od 15.000 ljudi).

Monodrama je predstavljena publici i na devet međunarodnih festivala i to u Trebinju “16. Dani malih stvari” – dobitnik nagrade za najboljeg glumca festivala , u Novom Sadu – “Brankovo kolo” (čuveni festival u čast Branka Radičevića), u Banjoj Luci – Teatar fest (festival monodrame), u Zaječaru “Dani Zorana Radmilovića”, u Priboju “Dani Danila Lazovića”, u Mostaru “99 Šantićeve večeri”, u Bugojnu “Fedra” , “Festival malih scena i monodrame” ( 25 godina) u Istočnom Sarajevu i “Dani Vlade Miloševića” u Banjoj Luci.

U monodrami se osim protagoniste koji vodi priču, pojavljuje još 8 likova kojim glumac suptilno i vješto publici približava Trifunovića kroz najvažnije periode njegovog života; od šaljivih anegdota, pa sve do emotivno teških perioda u pjesnikovom životu.

U 55 minuta Milan Dimić donosi, možda do sada nedokučenu, nekima i skrivenu stranu legende našeg pjesništva – Duška Trifunovića.

Snažnim nitima koji spajaju glumu, muziku i poeziju povezuje nas sa emocijama i životom ove legende, te prikazuje tajne veze kojima je sebe pjesnik vezao, kada je birao svoj put.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com