Sun. Oct 1, 2023
ћирилица /latinica

Bjelica i Čordaš potpisali ugovor o prenosu vlasništva 64 stana na opštinu

Izvor: Srna

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš potpisali su na Sokocu ugovor o prenosu vlasništva nad 64 stambene jedinice na ovu lokalnu zajednicu, u kojima su smješteni raniji korisnici kolektivnih centara.

Riječ je o stanovima u dvije stambene zgrade izgrađene na Sokocu prema CEB projektu Dva, ukupne vrijednosti oko 3.000.000 KM.

Čordaš je rekao novinarima da i oprema koja se nalazi unutar ovih stanova prelazi u vlasništvo opštine Sokolac.

On je naglasio da je sa Bjelicom razgovarao o mogućnostima nastavka tog projekta, ali da ne bi namijenjen samo za korisnike alternativnih kolektivnih centara, već uopšteno za socijalno stanovanje.

„Okončali smo uspješno jedan projekat, a već planiramo nastavak CEB Dva, odnosNo CEB Tri, jer je dosta opština u Republici Srpskoj pokazalo interesovanje da se taj projekat nastavi“, izjavio je Čordaš.

On je rekao da se taj projekat pokazao kao jedan od najboljih vidova rješavanja stambenih pitanja ljudi u socijalnoj potrebi.

Bjelica je rekao je da je lokalna uprava u objekte građene po projektu CEB Dva uložila oko 800.000 KM.

„Opština Sokolac je aplicirala za projekat CEB Tri za šta smo obezbijedili lokaciju sa potrebnom infrastrukturom“, istakao je Bjelica.

On je naveo da su se na poziv za ovaj projekat prijavile 73 porodice koje su u stanju socijalne potrebe.

Izgradnja dva stambena objekta sa 64 stana na Sokocu po projektu CEB Dva počela je u maju 2018. a ključevi su korisnicima uručeni u februaru 2022. godine.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com