Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

Anastasija Simić učenik generacije SŠC “Vasilije Ostroški” Sokolac

Izvor: Filter

Na sjednici Nastavnikog vijeća SŠC “Vasilije Ostroški” Sokolac, učenica 4g2 Anastasija Simić proglašena je učenikom generacije za školsku 2022/23. godinu (59. generacija maturanata).

Anastasija Simić je rođena 14. 7. 2004. godine u Sokocu. Osnovnu školu je završila u OŠ „Sokolac“ u Sokocu, nakon čega je upisala gimnaziju računarsko-informatički smjer u SŠC „Vasilije Ostroški“ Sokolac. U toku školovanja od prvog do četvrtog razreda imala je odličan uspjeh 5,00 i primjerno vladanje.

Kako sama učenica kaže, od osnovne škole zavoljela je informatiku i programiranje. Učestvovala je na mnogim takmičenjima iz oblasti matematike i informatike, te je dobitnik nekoliko priznanja. Za vrijeme školovanja kao odličan učenik, pohađala je kurs „Djevojke, zakoračite u budućnost“, „Dizajniranje i održavanje web stranice“ i „ECDL sertifikat“. U toku školovanja, učestvovala je u projektu „IT i ti“ sa profesoricom Anjom Krsmanović, u kom je škola dobila novčana sredstva od 1500 KM za opremanje kabineta za informatiku i nekoliko novih računara.

Takođe, aktivan je član dramske sekcije, koju vodi profesorica Ana Marić, gdje je učestvovala u više priredbi i predstava. Predstava „Sastanak naslijepo“ je dobila mnogo pohvala i igrala se više puta, kako u našem, tako i u drugim gradovima.

Kako prenose iz škole, Anastasija je poručila da je zahvalna SŠC “Vasilije Ostroški” što joj je omogućeno da se kvalitetno školuje u smjeru koji je izabrala, i da je u nastavku školovanja već odabrala „Nove računarske tehnologije“ u Beogradu.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com