Sun. Jun 4, 2023
ћирилица /latinica

Ćosić potvrdio da ostaje gradonačelnik Istočnog Sarajeva

Izvor: Filter

Nakon što je ministar finansija u Savjetu ministara BiH Zoran Tegeltija juče imenovan za direktora UIO BiH, u javnosti se postavlja pitanje ko će preuzeti funkciju ministra.

Kao jedan od kandidata pominjao se Ljubiša Ćosić, aktuelni gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

On je danas potvrdio da neće u Savjet ministara i da do kraja mandata ostaje na mjestu gradonačelnika.

“Svakako da mi stavljanje u kontekst mogućeg obavljanja tako važnih funkcija imponuje i predstavlja svojevrsnu potvrdu dobrog dosadašnjeg rada, ali želim da vam kažem da su moje opredjeljenje i dalje grad Istočno Sarajevo i svi naši ljudi”, naveo je Ćosić.

Dodao je da nema pravo da izigra povjerenje naroda koji ga je birao dva puta u posljednje tri godine.

“Mnogo je projekata koje smo započeli u našem gradu i ne bi bilo u redu da na polovini prvog gradonačelničkog mandata sve napustim i ostavim posao nezavršenim. To sam rekao i prošle godine, kada je objavljena kandidatura za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i tu se ništa nije promijenilo. Naravno, o tome sam razgovarao i sa predsjednikom Miloradom Dodikom, koji od svih nas možda i najbolje razumije šta znači upravljati procesima i koliko je važno održati kontinuitet u pogledu razvojnih projekata u jednoj zajednici”, naveo je Ćosić.

Inače, Ćosić je prvi gradonačelnik Istočnog Sarajeva koga su građani izabrali na izborima, s obzrom na to da su ranije gradonačelnike birali odbornici gradskog parlamenta.

SNSD je najveća stranka u Republici Srpskoj, koja ima dovoljno kvalitetnih ljudi za važne pozicije i ko god da bude izabran sigurno će biti dobro rješenje i za SNSD i za Republiku Srpsku.

Filter 2019