Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /латиница

Ћосић потврдио да остаје градоначелник Источног Сарајева

Извор: Филтер

Након што је министар финансија у Савјету министара БиХ Зоран Тегелтија јуче именован за директора УИО БиХ, у јавности се поставља питање ко ће преузети функцију министра.

Као један од кандидата помињао се Љубиша Ћосић, актуелни градоначелник Источног Сарајева.

Он је данас потврдио да неће у Савјет министара и да до краја мандата остаје на мјесту градоначелника.

“Свакако да ми стављање у контекст могућег обављања тако важних функција импонује и представља својеврсну потврду доброг досадашњег рада, али желим да вам кажем да су моје опредјељење и даље град Источно Сарајево и сви наши људи”, навео је Ћосић.

Додао је да нема право да изигра повјерење народа који га је бирао два пута у посљедње три године.

“Много је пројеката које смо започели у нашем граду и не би било у реду да на половини првог градоначелничког мандата све напустим и оставим посао незавршеним. То сам рекао и прошле године, када је објављена кандидатура за посланика у Народној скупштини Републике Српске, и ту се ништа није промијенило. Наравно, о томе сам разговарао и са предсједником Милорадом Додиком, који од свих нас можда и најбоље разумије шта значи управљати процесима и колико је важно одржати континуитет у погледу развојних пројеката у једној заједници”, навео је Ћосић.

Иначе, Ћосић је први градоначелник Источног Сарајева кога су грађани изабрали на изборима, с обзром на то да су раније градоначелнике бирали одборници градског парламента.

СНСД је највећа странка у Републици Српској, која има довољно квалитетних људи за важне позиције и ко год да буде изабран сигурно ће бити добро рјешење и за СНСД и за Републику Српску.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com