Sun. Sep 24, 2023
ћирилица /latinica

Ćosić: Podršku Srbije nikada ne smijemo zaboraviti

Foto: Foto Vaske

Izvor: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić zahvalio je ministru bez portfelja zaduženom za koordinaciju aktivnosti i mjera u oblasti odnosa Srbije sa dijasporom Đorđu Milićeviću za posjetu Istočnom Sarajevu, istakavši da je današnji susret bio od nemjerljivog značaja u pogledu analize socio-ekonomske situacije u Republici Srpskoj, posebno iz ugla velike podrške Srbije lokalnim zajednicama u Srpskoj.

“I ova posjeta, kao i sve naše dosadašnje zajedničke aktivnosti upućuju na osnovnu činjenicu – mi smo jedan narod koji se međusobno voli, pomaže i poštuje”, rekao je Ćosić novinarima nakon susreta sa Milićevićem kojem su prisustvovali i predstavnici Srba iz Federacije BiH /FBiH/, kao i predstavnici udruženja iz Istočnog Sarajeva.

Foto: Foto Vaske

On je napomenuo da je ruka podrške Srbije uvijek pružena prema Republici Srpskoj, i to su prepoznali svi njeni građani, kao i građani Istočnog Sarajeva koji su veoma zahvalni na mnogobrojnim infrastrukturnim projektima.

“Mi u Republici Srpskoj bez Srbije ne možemo, i ova posjeta je na odgovarajući način pokazatelj njene podrške u kontinuitetu”, rekao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, današnji sastanak bio je idealna prilika da svi predstavnici srpskih udruženja i iz FBiH i iz Republike Srpske iznesu svoje probleme i da na jedinstven način, zajedno sa predstavnicima resornog ministarstva iz Srbije pronađu najbolje modalitete za njihovo civilizovano rješavanje u skladu sa demokratskim standardima.

Foto: Foto Vaske

On je naglasio da je Milićević obećao punu podršku Srbije svim racionalnim i konkretnim prijedlozima i projektima u Republici Srpskoj.

Ćosić je rekao da lokalne zajednice na području grada, kao i u Republici Srpskoj sigurno neće propustiti priliku da iskoriste benefite koji im se nude iz zvaničnog Beograda.

“Podrška Srbije je nešto što nikada ne smijemo zaboraviti, a najbolji primjer za to jeste izgradnja Istočnog Sarajeva, zbrinjavanje raseljenog stanovništva, izgradnja individualnih stambenih objekata, relokacija privrednih subjekata”, podsjetio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Foto: Foto Vaske

Ćosić je precizirao da je od 2017. godine do danas Srbija kroz tri programa dala oko 53 miliona evra opštinama i gradovima u Republici Srpskoj i izrazio uvjerenje da će Srbija nastaviti sa ovom pozitivnom praksom.

“Kad je riječ o gradu Istočno Sarajevo, oko 2,5 miliona evra stiglo je iz Srbije za razvoj našeg grada, odnosno infrastrukture u opštinama koje su u njegovom sastavu, na čemu su naši sugrađani veoma zahvalni. Nama treba pečat Srbije u Istočnom Sarajevu i znak da Srbija trajno brine o srpskom narodu bez obzira gdje Srbi žive”, rekao je Ćosić.

Foto: Foto Vaske
©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com