Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /latinica

Ljekari Bolnice “Srbija” na edukaciji u UKC-u Srpske

Foto: UKC RS

Izvor: Filter

Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske posjetilo je rukovodstvo JZU Bolnica “Srbija” iz Istočnog Sarajeva i ljekari konzervativnih grana ove zdravstvene ustanove, saopšteno je iz UKC-a.

Oni su se sastali sa generalnim direktorom UKC-a Srpske profesorom doktorom Vladom Đajićem, načelnikom Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane profesorom doktorom Peđom Kovačevićem, kao i ljekarima ove Klinike.

Razgovarano je o jačanju kapaciteta liječenja nehirurških kritično oboljelih pacijenata u Bolnici “Srbija”.

Foto: UKC RS

Kako je saopšteno, usaglašeni su naredni koraci i planovi edukacije osoblja Bolnice “Srbija” u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC-a Srpske koja je jedina takva organizaciona jedinica na prostoru cijele BiH koja se bavi liječenjem kritično oboljelih nehirurških pacijenata, te se izdvaja po savremenom prostoru, najmodernijoj opremi i izuzetno stručnom kadru.

Iz UKC-a Srpske navode da u narednim mjesecima očekuju prve ljekare iz Bolnice “Srbija” na edukaciji.

Foto: UKC RS

Nakon sastanka upriličen je obilazak Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane kako bi se gosti upoznali sa kapacitetima i najnovijom sofisticiranom medicinskom opremom.

“Ponosni smo što smo kao najveća zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj takođe i naučno nastavna baza, a naši medicinski profesionalci su angažovani da kolegama iz drugih zdravstvenih ustanova prenose svoja znanja i vještine kako bi naš zdravstveni sistem bio sve jači”, ističu iz UKC-a Srpske. 

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com