Sun. Sep 24, 2023
ћирилица /latinica

Đorđe Milićević imenovan za v. d. ministra prosvete Srbije

Foto: Foto Vaske

Izvor: Tanjug

Đorđe Milićević imenovan je za vršioca dužnosti ministra prosvete Srbije, potvrđeno je RTS-u.

Poslije tragedije koja se dogodila u OŠ “Vladislav Ribnikar”, ministar prosvete Branko Ružić je rekao da se povlači sa te dužnosti. On je istakao da je to njegova lična odluka i da Srbija treba da bude solidarna u ovom teškom trenutku. Kazao je da se nada da će društvo uspjeti da se izbori sa zlom i nepravdom koje su pogodile djecu i nastavnike.

Skupština je u ponedjeljak prihvatila njegovu ostavku i za v. d. ministra prosvete postavila Đorđa Milićevića, koji je do sada bio ministar bez portfelja u Vladi Srbije.

Đorđe Milićević je rođen 1978. godine u Valjevu i po obrazovanju je ekonomista. Ima bogato političko iskustvo, pošto je bio odbornik u Valjevu u četiri mandata i narodni poslanik od 2008. godine. U Narodnoj skupštini je bio član ili zamjenik člana više odbora, a takođe je predstavljao Srbiju u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Bio je zamjenik člana stalne Delegacije u Parlamentarnoj dimenziji Centralnoevropske inicijative.

U sazivu od 2016. do 2020. godine bio je član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Odbora za prava djeteta, kao i zamjenik člana Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

U tom sazivu vršio je i funkciju potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srbije.

U sazivu od 2012. do 2014. godine bio je zamjenik predsjednika poslaničke grupe, a funkciju  predsjednika poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije u Narodnoj skupštini Republike Srbije obavljao je od septembra 2015. godine.

U sazivu od 2020. do 2022. bio je zamjenik člana Delegacije  u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, zamjenik predsjednika Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, kao i član Odbora za spoljne poslove i Odbora za evropske integracije.

U aktuelnom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije je zamjenik predsjednika poslaničke grupe Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, i član je Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Član je Socijalističke partije Srbije od 1996. godine.

Oženjen je i ima ćerku Ivu.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com