Wed. May 31, 2023
ћирилица /latinica

Učenici iz OŠ “Srbija” Pale najbolja dramska grupa na takmičenju u čast Desanke Maksimović

Izvor: Filter

U subotu, 20. maja, na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini održana je svečana dodjela nagrada za recitatore i dramske grupe iz svih dijelova Republike Srpske, a povodom tridesetogodišnjice smrti Desanke Maksimović.

U čast Desanke Maksimović Društvo učitelja Republike Srpske organizovalo je takmičenje za sve učenike iz Republike Srpske, na kome su pokazali svoja recitatorska i dramska umijeća.

Nakon regionalnog na red je došlo i takmičenje na republičkom nivou, a najbolja dramska grupa je bila pod mentorstvom učitelja Đorđa Lalovića iz OŠ “Srbija” Pale.
Djevojčice i dječaci iz III 3 odjeljenja svojim nastupom su oduševili žiri, a i publiku te su na Pale donijeli prvu republičku nagradu.

Mentor Đorđe Lalović, rekao je da je uz mnogo truda lako savladati svaku prepreku i da je zadovoljstvo raditi sa vrijednim učenicima, te da je u našim školama mnogo talentovane djece, samo je na nama da ih prepoznamo.

U Društvu učitelja Republike Srpske ističu da su takmičari dali veliki doprinos svojim učešćem, a Društvu su dali podstrek da se još jače zalaže da naša djeca imaju mogućnost da pokažu svoje umijeće.

Filter 2019