Fri. Jun 9, 2023
ћирилица /latinica

Uhapšen ambasador Skaka

Izvor: Glas Srpske

Aktuelni ambasador BiH u Kataru Abdulah Skaka (SDA) uhapšen je zbog sumnje u zloupotrebe položaja u vrijeme dok je bio gradonačelnik Sarajeva (2016. – 2020).

Tokom dana službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, izvršili su brojne pretrese na više lokacija u opštinama Stari Grad, Centar i Vogošća.

Skaka je nakon toga, kako je potvrđeno portalu Kliks, priveden u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo gdje je dao izjavu nakon čega je uhapšen. On će u propisanom roku biti prebačen u prostorije Kantonalnog tužilaštva.

U akciji kodnog naziva “Vizionar”, koju sprovode pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo već je privedeno više osoba u službene policijske prostorije.

Skaki je putem Ministarstva inostranih poslova BiH (MIP) nedavno upućen poziv da se odazove tužiocima u Sarajevu.

Skaka je pozvan u svojstvu osumnjičenog i postoji mogućnost da mu bude predložen pritvor ili mjere zabrane što bi moglo značiti i kraj njegove ambasadorske karijere kao što se nedavno dogodilo, sada bivšem, ambasadoru BiH u Maleziji Senaidu Memiću (SDA).

Na osnovu zaprimljenih prijava u proteklih nekoliko godina u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu je formirano nekoliko predmeta protiv Skake.

Filter 2019