Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

Univerzitet u Istočnom Sarajevu promovisao 32 doktora nauka

Izvor: Srna

U Istočnom Sarajevu danas su promovisana 32 doktora nauka iz različitih naučnih oblasti u okviru obilježavanja Dana i krsne slave Univerziteta – Svetih Ćirila i Metodija.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić rekao je novinarima da se oni pridružuju grupi od 510 doktora nauka koji su odbranili svoje doktorske disertacije na ovom univerzitetu.

On je naveo da je oko 23.000 studenata prvog i drugog ciklusa studija diplomiralo na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i da su oni potencijal Republike Srpske.

Kulić je rekao da su danas promovisani doktori ekonomskih, tehničkih, medicinskih, pravnih nauka, razredne nastave, fizičkog vaspitanja i sporta, iz oblasti poljoprivrede, filoloških, kao i književno-istorijskih nauka i psihologije.

“Oni će kreirati budućnost Republike Srpske i ovog naroda. To mi na Univerzitetu od njih i očekujemo, kao i naš narod koji je u njih uložio mnogo”, istakao je Kulić.

On je dodao da su promovisani doktori nauka najbolji ambasadori ovog univerziteta, da većina njih već radi u ovoj visokoškolskoj instituciji, gdje su postigli značajne rezultate u obrazovnom i naučnoistraživačkom radu.

Među promovisanim doktorima nauka je Aleksandra Žuža sa studijskog programa Stomatologije na Medicinskom fakultetu u Foči, koja je istakla da su njena iskustva na ovom univerzitetu odlična i da je napravila dobar izbor jer je prepoznala kvalitet.

“Da je to bio dobar izbor, potvrdili smo nakon završenog fakulteta i ostanka ovdje. U tom trenutku, već smo bili u mogućnosti da za postdiplomski studij možemo da biramo neku drugu zemlju i fakultet, a mi smo izabrali ovaj univerzitet jer smo se uvjerili u kvalitet i vjerodostojnost svega toga što nudi”, ukazala je Žuža.

Žuža trenutno radi na Medicinskom fakultetu u Foči kao docent na Katedri za dentalnu patologiju, na Medicinskom fakultetu u Podgorioci izvodi dio praktične nastave iz svoje specijalizacije i u privatnoj praksi.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com