Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

Tragedija u beogradskoj školi: Ubijeno osam đaka i pripadnik obezbjeđenja

Foto: Tanjug

Izvor: RTS, Tanjug, Glas Srpske

U pucnjavi, koja se dogodila jutros u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu stradalo je osmoro učenika i pripadnik obezbjeđenja.

Šestoro đaka i nastavnica su ranjeni. Policija je uhapsila napadača, za koga je navela da je ispalio više hitaca iz pištolja, a riječ je, javljaju mediji u Srbiji, o K.K, učeniku sedmog razreda ove škole koji ima 14 godina.

Ubijeno je sedam djevojčica, jedan dječak i čuvar škole, javili su mediji u Srbiji.

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekao je da su u Urgentni centar primljena četiri pacijenta, tri učenika i nastavnica, kao i da imaju prostrijelne rane.

Tri učenika su starosti oko 13 godina, dok je nastavnica 1970. godište.

Jedan učenik je u teškom opštem stanju, on je prebačen u operacionu salu sa teškim prostrelnim povredama grudnog koša i vrata. Jedan učenik ima prostrelnu ranu leve potkoljenice, učenica je zadobila ranu u stomak i rane u obe ruke, dok je nastavnica ranjena u stomak i obe šake.

-Svi pacijenti su u operacionim salama, pri kraju je operacija jedne učenice i ona je u stabilnom stanju, ostale čekamo i pratimo – rekao je dr Ašanin.

Ekipa neurohirurga iz ove ustanove bila je u Tiršovoj, tamo je urađena operacija kod djeteta koje je imalo tešku prostrelnu ranu glave.

Direktor Klinike u Tiršovoj Siniša Dučić kaže za RTS da je troje djece iz škole prebačeno u tu ustanovu.

-Upucana su dva trinaestogodišnja dječaka i jedna devojčica. Oba dječaka su neuro-vaskularno stabilna. Radi se o prostrelnim ranama donjih ekstremiteta. Na praćenju su i primaju terapiju – kaže doktor Dučić.

Ističe da se kod djevojčice radi o povredi glave i da se nalazi u operacionoj sali.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com