Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /latinica

Rakanović: Upisano 185 djece, popunjeni kapaciteti

Izvor: Srna

U vrtiću “Patrijarh Pavle” u Istočnom Novom Sarajevu upisano je 185 mališana i popunjena su sva mjesta, a s obzirom da interesovanje za upis svake godine raste potrebno je povećati kapacitete ove predškolske ustanove, izjavila je Srni vršilac dužnosti direktora vrtića Tamara Rakanović.
Rakanovićeva kaže da u vrtiću borave djeca uzrasta od jedne do šest godina koja su raspoređena u sedam vaspitno-obrazovnih grupa.

Prema njenim riječima, evidentno je interesovanje za upis svih uzrasta djece, koje svake godine raste, zbog čega će biti potrebno povećati smejštajne kapacitete.

“Iz tog razloga je od izuzetnog značaja najavljena izgradnja novog objekta vrtića na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo”, dodala je Rakanovićeva.

Ona ističe da su posebnu pažnju posvetili bezbjednosti objekta s ciljem maksimalne zaštite i sigurnosti djece čiji su im interesi na prvom mjestu.

“Redovan boravak djece u vrtiću odvija se isključivo unutar zaštićenog kruga objekta, bez mogućnosti neprimjećenog izlaska ili nedozvoljenog pristupa mališanima spolja. Takođe, objekat vrtića pokriven je savremenim video nadzorom”, navela je Rakanovićeva.

Rakanovićeva, koja je nedavno preuzela ovu funkciju, ističe da će se u narednom periodu zajedno sa vaspitačima i stručnim saradnicima posvetiti analizi i evaluaciji sopstvenog rada, te primjeni novih metoda i tehnika u radu, a posebnu pažnju će posvetiti saradnji sa roditeljima djece.

“Podići ćemo kvalitet rada naše ustanove na viši nivo kroz aktivno uključivanje roditelja u život i rad vrtića kroz različite aktivnosti, radionice i manifestacije. Nastavljamo sa realizovanjem specijalizovanih programa kako bismo djeci obezbijedili aktivno učestvovanje u razvijanju ljubavi prema sportu, njegovanju tradicije i običaja našeg naroda”, dodala je Rakanovićeva.

Ona kaže da je usklađen broj zaposlenih sa brojem djece i vaspitnih grupa i da u ovoj predškolskoj ustanovi trenutno radi 18 vaspitača i stručnih saradnika, među kojima je i pedagog.

Rakanovićeva je dodala da mališani zajedno sa vaspitačima tokom godine realizuju niz zanimljivih i kreativnih aktivnosti, među kojima su obilježavanje značajnih datuma i humanitarne akcije.

“Mališani su i ove godine imali priliku da skijaju na Jahorini, pohađaju sekciju folklora, uče engleski jezik, a sa dolaskom ljeta planiramo i organizovanje škole plivanja. U planu su i mnoge druge aktivnosti koje su značajne za vaspitno-obrazovni rad sa djecom”, dodala je Rakanovićeva.

Prema njenim riječima, od osnivanja ova predškolska ustanova ima odličnu saradnju sa zaposlenima u drugim predškolskim ustanovama sa teritorije opština Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Pale.

“Cijena cjelodnevnog boravka djeteta, koja se primjenjuje od 1. februara, za jasličku grupu iznosi 250 KM, a za vrtićku 230 KM”, rekla je Rakanovićeva i dodala da ne pružaju usluge poludnevnog boravka.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com