Thu. Jun 13, 2024
ћирилица /latinica

Promovisana Srednja škola unutrašnjih poslova

Izvor: Srna

Predstavnici Uprave za policijsku obuku Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske i Policijske uprave Istočno Sarajevo predstavili su danas srednjoškolcima sa područja grada mogućnosti upisa u Srednju školu unutrašnjih poslova, a posjetioci su mogli da pogledaju izloženu policijsku opremu, sredstva za rad i vozila.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Igor Kušić napomenuo je da je MUP Republike Srpske obezbijedio sve potrebne materijalno-tehničke, finansijske i kadrovske uslove za početak rada Srednje škole za unutrašnje poslove.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske 30. marta osnovala Javnu ustanovu Srednja škola unutrašnjih poslova, a u školskoj 2023/2024. godini ova škola vršiće prepis učenika iz drugih razreda srednjih škola u treći razred Srednje škole unutrašnjih poslova.

“Mi smo danas ovdje taktičkom vježbom i prikazom materijalno-tehničkih sredstava pokušali približiti svim zainteresovanim učenicima srednjih škola sa područja Sarajevsko-romanijske regije šta znači biti policajac. Učenici nakon završene Srednje škole unutrašnjih poslova stiču određena neophodna znanja za obavljanje posla policijskog službenika i zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu”, istakao je Kušić.

On je dodao da je posao policijskog službenika jako odgovoran i častan, te da je njihov zadatak isključivo čuvanje života i bezbjednosti građana Republike Srpske i same Srpske.

Kušić je dodao da je on bivši učenik Srednje škole za unutrašnje poslove, koju je završio prije 26 godina kao jedan od najbljih učenika u generaciji.

“Smatram da se u toj školi stiču posebena znanja, postaje se kompletna ličnost, stiču određene vještine, ali i grade prijateljstva koja traju cijeli život”, istakao je Kušić.

On je uputio poziv svim zainteresovanim srednjoškolcima sa područja Sarajevsko-romanijske regije da konkurišu za upis u Srednju školu unutrašnjih poslova.

Načelnik Odjeljenja za policijsku obuku na Policijskoj akademiji Banjaluka Aleksandar Miladinović istakao je da je sjedište novoosnovane Srednje škole unutrašnjih poslova u Zalužanima, a postoje dva opšta uslova za upis, a to je da učenik ima završena dva razreda bilo koje srednje škole i da nema 18 godina.

“Škola je internatskog tipa i učenicima su obezbijeđeni smještaj, ishrana, uniforma, udžbenici i sva potrebna nastavna oprema. Imamo pretpostavku da će biti 150 učenika, oba pola, u jednoj klasi!, istakao je Miladinović.

Srednjoškolci Luka Kovačević i David Rajić ističu da su zadovoljni onim što su vidjeli, te su pozvali svoje vršnjake koji žele da upišu Srednju školu unutrašnjih poslova da to i učine, jer je, kako kažu, potrebno da bude što više pripadnika policije.

Promocija Srednje škole unutrašnjih poslova održana je danas u organizaciji MUP-a Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, a u okviru prezentacije izvedena je taktičko-pokazna vježba pripadnika Jedinice žandarmerije Policijske uprave Istiočno Sarajevo.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com