Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /латиница

Природна козметика безбједна за дјецу и одрасле

Извор: Срна/ Маја Брчкало-Крсмановић

Драгана Лопатић из Мокрог, прије три године одлучила је да се бави производњом природне козметике са козијим млијеком из породичног домаћинства, као и другим природним и органским сировинама под називом “Kапра”, који повољно дјелују на кожу и здравље цијелог организма.

Драгана је свој таленат, знање и љубав према природи употријебила да направи мали породични бизнис, а козметика “Kапра” пружа широку палету производа.

Она ради искључиво по наруџби због краћег рока трајања и посебних услова чувања, па се могу наћи природне креме, сапуни, шампони и пилинзи на бази козијег млијека и најфинијих састојака из непосредне недирнуте природе.

“Искористила сам љубав према природи и оно што нам она пружа. У нашој производњи заступљене су разне биљне сировине као што је хајдучка трава, мајчина душица, јагорчевина, невен…У Мокром и у подножју Романије најчистији су ваздух и вода, а то је јако битно, како због здравља, тако и због станишта коза и узгоја биља” , прича за Срну Лопатићева, која је по струци фармацеутски техничар.

Она је додатно завршила школу природне и органске козметике, а прављењем козметике, у којој су заступљене све природне сировине, без парабена, адитива и осталих хемијских супстанци, почела се бавити због своје дјеце.

Према њеним ријечима, козије млијеко, које је најсличније мајчином млијеку и садржи витамине и минерале који су јако добри за исхрану и регенерацију коже, помаже код разних естетских промјена на кожи као што су акне, дерматитис и екцеми.

Драгана је у склопу своје куће направила мини лабораторију.

“Опремила сам се додатно лабораторијским посуђем, органским и природним сировинама, као и дотаним едукацијама у области органске козметике. Сваки производ правим са великом прецизношћу и љубављу. Производи се подвргавају здравственој исправности у акредитованој лабораторији”, истиче Лопатићева.

Драганина понуда козметичких производа је велика и намјењена је за све животне доби. У палети су хидратанте креме регенеративне против бора, алпино и антиејџ креме, са заштитним фактором као што је хијалурон СПФ 30, затим бутери за његу коже, маске са зеленом глином и активним угљем.

Осим тога, ту су и сапуни са козијим млијеком као и глицерински, балзами за усне, креме за руке, пилинзи са кафом и сјеменкама кајсије, али и маске, тоници, лосиони…

Kада би морала издвојити најдражи производ, Лопатићева наводи да би то била хијалурон алпино крема, за коју су јој жене које су је купиле писале да дјелује на здрав и природан начин, јер повећава еластичност и микроциркулацију коже, спречава неравномјерну пигментацију, смањује присуство бора и штити кожну баријеру од UV зрака.

Она би и издвојила и мед и млијеко крему о којој су многе мајке са одушевљењем и захвалношћу писале, је смањује или потпуно уклања екцеме комбианцијом козијег млијека, пчелињих производа и есенције биљака.

Драгана највећу инспирације за рад проналази у природи, а све што прави истовремено се може и јести, тако да су производи употпуности безбједни како за дјецу тако и за одрасле.

Она је поручила свима да “раде оно што воле” те да су, “осим љубави и залагања, труд, рад и упорност су ти који доносе највеће успјехе”.

Драганине производе сви заинтересовани могу поручити путем инстаграм и фејсбук профила – capra.ba.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com