Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /латиница

Преминула новинарка и књижевница Љиљана Булатовић

Извор: Срна

Новинарка Љиљана Булатовић, аутор више књига о страдању Срба у БиХ и на Косову и Метохији, преминула је данас у 84. години у Београду.

Љиљана Булатовић рођена је у Томашеву, општина Бијело Поље. Школовала се у Београду и Књажевцу, дипломирала на одсјеку опште књижевности на Филолошком факултету Универзитета у Београду.

Била је новинар-уредник у Документарној редакцији Телевизије Београд, новинар листа “Експрес Политика”, главни и одговорни уредник магазина “Политикин свет”, новинар “Илустроване Политике, дописник московског недјељника.

Писала је за бројне листове и часописе у Србији и у Русији. Осим бројних ауторских и значајних фељтона, аутор је седамнаест књига, укључујући и сребреничку трилогију “Истинита Сребреница”, “Српске мученице из Сребренице” и “Крици и опомена” у жанру документарне публицистике.

Аутор је више аутентичних свједочанстава из ратова деведесетих, а посебно књига о Радовану Караџићу и генералу Ратку Младићу.

Била је чланица многих књижевних и новинарских удружења међу којима су Савез писаца Русије, Удружење књижевника Србије, Удружење књижевника “Поета” и Удружења новинара Србије, а почасни је члан Удружења писаца “Десанка Максимовић” у Торонту.

Добитница је награде “Златно перо”, награде Савеза писаца Русије и дипломе “Златни витез”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com