Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Patrijarh Porfirije: Katastrofa u školi kakvu srpski narod ne pamti

Izvor: Srna

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije rekao je da se u jednoj beogradskoj osnovnoj školi danas dogodila katastrofa kakva se srpskom narodu i otadžbini nije desila i da se moli Spasitelju za postradale.

Patrijarh srpski je naveo da vijesti o ovoj katastrofi sluša u muklom bolu.

“Molim se Spasitelju Hristu za postradalu decu i radnika škole. Molim se Spasitelju za njihove roditelje, braću, sestre, rodbinu i izražavam im najdublje saučešće”, napisao je patrijarh na “Instagramu”.

Njegova svetost je istakao da su molitve i ljubav Vaskrslog Gospoda i sva ljudska briga i pažnja danas sa ranjenom djecom i nastavnicom.

“Molim sve da Vaskrslom Gospodu uputimo molitvu za mir i međusobnu ljubav. I molim da svako učini sve što do njega stoji za prestanak i osudu bilo kakvog nasilja, pogotovo za promociju nasilja u javnosti”, rekao je patrijarh Porfirije.

U pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu ubijeno je osmoro djece i jedan radnik obezbjeđenja. Šestoro djece i jedan nastavnik te škole su ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj. Policija je uhapsila četrnaestogodišnjeg K.K, koji je počinio taj zločin.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com