Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

Otvoren Dječiji sajam u Istočnom Sarajevu

Foto: Grad Istočno Sarajevo

Izvor: Srna/Filter

Prvi Dječji sajam u Istočnom Sarajevu održava se u novoj dvorani na Trgu Republike Srbije. Prisutno je oko 50 izlagača, a sajam traje danas i sutra u periodu od 10.00 do 19.00 časova.

Budućnost i prioritet Republike Srpske su porodica i njene prave vrijednosti, zdrava i uspješna djeca i ako se ne ulaže u njih, ne postoji nada za bolje sutra, poručila je pomoćnik ministra porodice omladine i sporta Srpske Jelena Kurtinović.
Otvarajući Dječiji sajam u Istočnom Sarajevu Kurtinovićeva je rekla da će Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske uvijek podržati ovakve manifestacije, jer one promovišu prave porodične vrijednosti i značaj djece, njihove igre i zdravog dječijeg odrastanja, njihovog pravilnog ranog rasta i razvoja.

Ona je poručila i zamolila sve roditelje, te one koji vode brigu o djeci, da ih dobro slušaju, jer je vrlo teško biti dijete.

Foto: Grad Istočno Sarajevo

Prema njenim riječima, odrasli vrlo često ne razumiju djecu, ali ih moraju osluškivati, njihove potrebe, kako bi učinili sve što je u dječijem najboljem interesu.

“Sve ono što mi uložimo u našu djecu, višestruko i blagonaklono će nam se vratiti i nijedna marka koju uložimo u njih nije potrošena uzalud, već ima svoje mjesto i namjenu, odnosno ulažemo u svoju budućnost”, istakla je Kurtinovićeva.

Foto: Grad Istočno Sarajevo

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić rekao je da je Dječiji sajam prilika da se promovišu porodica i njene vrijednosti, da se slavi đetinjstvo i radost koju ono donosi.

“Nadam se da će ova dva dana, koliko traje manifestacija, biti ispunjena dječijim smijehom, grajom i pjesmom”, istakao je Ikonić i izrazio nadu da će 50 izlagača na sajmu moći da zadovolje potrebe najmlađih.

Foto: Grad Istočno Sarajevo

Pozdravljajući najmlađe i sve prisutne, predstavnik gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ognjen Sladoje izrazio je nadu da će ova manifestacija postati tradicionalna i prepoznatljiva u gradu.

On je poželio mališanim i njihovim roditeljima da se dobro zabave, a izlagačima kojih je više od 50, da na najbolji način promovišu svoje proizvode.

Foto: Grad Istočno Sarajevo

Manifestacija se održava u organizaciji kompanije “RS konsalting i trgovina” iz Banjaluke pod pokroviteljstvom grada Istočno Sarajevo i gradske Turističke organizacije, a partner sajma je Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo.

Foto: Grad Istočno Sarajevo
Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo
©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com