Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /латиница

Одржана скупштина Народног фронта у Бањалуци, Тривићева предсједник

Фото: Д.Поздеровић

Извор: banjaluka.net/ БН ТВ

Прва скупштина Народног фронта Јелене Тривић одржана је вечерас у Бањалуци, а осим чланова и симпатизера присуствoвао је и савјетник предсједника Србије Александра Вучића Адам Шукало.

Предсједница Народног фронта Јелена Тривић пред почетак скупштине нове странке изјавила је да су изабрани статутарни органи странке, међу којима Главни одбор и Предсједништво странке.

У њему је за сада 13 људи међу којма Саша Борјан, Слободан Станић, Дијана Јешић, Александар Трнинић, Слађана Јашаревић, Срђан Ранкић.

“НФ је парламентарна странка са три посланика у Народној скупштини и у 15 општина имамо одборнике. Сутра у више од 30 општина можемо да оформимо локалне одборе. У многим општинама и градовима имаћемо своје кандидате за начелнике и градоначелнике”, рекла је Тривићева.

Усвојена су основна програмска начела НФ од 10 тачака, од којих је прва уставна позиција Српске. То је, каже, наша црвена линија попут ентитетског гласања – да се одлуке на нивоу БиХ не могу доносити без представника Републике Српске.

Друга тачка је владавина права и борба против корупције.

“Ми имамо нелегитимну власт која је базирана на корупцији. Морамо кроз измјене Изборног закона имати фер и поштене изборе”, рекла је Јелена Тривић.

Ту је и професионализација рада јавних РТВ сервиса, фискална модернизација, ниже пореске стопе, деполитозација образовања и здравства.

“Да подвучемо црту и кажемо сви ћете одговарати за проневјерени новац грађана РС”, рекла је Тривићева.

Поменула је и повезивање источног и западног дијела Републике Српске и да је неопходно борцима адекватно узвратити за све што су урадили за Српску.

“Дајемо пуну подршку иницијативи Отворени Балкан, да се скрате чекања на граници и покушаћемо да убиједимо друге актере у БиХ да се ту не ради о наднационалном питању него искључиво о економском”

Поручила је да РС треба бити изван НАТО савеза и да у том смислу треба пратити Србију.

Рекла је да Срби треба да имају усаглашену политику која се креира у Београду, никако у Загребу.

“Ни у ком случају Пељешки мост не смије бити важнији од Петровачке цесте”, поручила је Тривићева.

Коментарисала је и наводе да формирање НФ подржава Александар Вучић.

“Нико не треба да ради наш посао у Републици Српској. Циљ је рушење ненародног режима и то треба да урадимо ми, не неко са стране. Економска политика вођена у Србији је далеко боље вођена него у Српској. Те спекулације не бих да коментаришем. Не бисте вјеровали колико људи жели да сруши режим у Републици Српској”, поручила је она.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com