Fri. Jul 12, 2024
ћирилица /latinica

Na humanitarnom koncertu u Istočnom Sarajevu za Miloša i Magdalenu prikupljeno 6.000 KM

Izvor: Srna

Na humanitarnom koncertu u Istočnom Sarajevu za liječenje teško oboljelih Miloša Božovića iz Istočne Ilidže i Magdalene Vlaški iz Trnova večeras je prikupljeno 6.000 KM.
Uoči koncerta, Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža dodijelila je zahvalnice organizacijama i pojedincima koji su pomogli čitav niz humanitarnih akcija, na kojima je prikupljan novac za liječenje ovo dvoje đece.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Ranko Skakavac rekao je novinarima da će sva sredstva koja budu prikupljena večeras biti uplaćena za liječenje Miloša i Magdalene.

“Malo sam tužan što se ovaj koncert održava dok smo još pod snažnom tugom zbog tragedije koja je zadesila našu Srbiju, ali mi smo sve ovo zakazali mnogo ranije. Ipak, moramo nastaviti da se borimo za živote naših mladih sugrađana”, naglasio je Skakavac.

Na koncertu su nastupili Miljan Miljanić, “Goci bend” i Savo Radović, a Skakavac im je zahvalio jer pjevaju bez honorara, kao i brojnim organizacijama i “Čola saundu”, koji je nebrojeno puta svojim ozvučenjem omogućio održavanje humanitarnih koncerata.

Miljanić je rekao da mu je veliko zadovoljstvo i čast što je u prilici da učestvuje u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za liječenje dvoje mladih ljudi.

“Kad god sam u prilici da pomognem, rado se odazivam. Danas smo u Istočnom Sarajevu došli da damo skromni doprinos. Nadam se da će ovo naše malo toj djeci značiti malo više. Želim da ta djeca ozdrave i da budu ono što su željeli”, istakao je Miljanić.

Miloš Božović bio je golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, a na utakmici 2014. godine doživio je tešku povredu glave.

Za nastavak liječenja Miloša Božovića u Moskvi, novčana sredstva moguće je uplatiti i na tekući račun broj 562-012-815-030-2396 NLB banka ili uplatom na IBAN broj, BA3956201281150302590, primalac Aleksandar /Sreta/ Božović, akademika Petra Mandića 48, 71123.

Osmogodišnja Magdalena Vlaški iz Trnova boluje od maligne bolesti i trenutno je na liječenju u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, nakon čega bi liječenje trebalo da nastavi u inostranstvu, za šta je potrebno prikupiti oko 300.000 evra.

Uplate na račun mogu se izvršiti i na broj 5520001975658815 u Adiko banci na ime Zorica Dursun, Trg Srđana Kneževića osam, 71220 Trnovo.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com