Sun. Oct 1, 2023
ћирилица /latinica

Na Palama održan prvi Sajam sporta

Izvor: Srna

Na Palama je danas održan prvi Sajam sporta, na kojem se najprije defileom ulicama grada, a potom i prezentacijom vještina i osvojenih nagrada, medalja i pehara, predstavilo oko 1.600 mladih sportista iz 29 klubova koji djeluju na području ove lokalne zajednice.
Načelnik opštine Pale Boško Jugović ocijenio je današnju manifestaciju veličanstvenom promocijom mladosti, sporta i zdravog života.

“Prvi put smo odlučili da na Palama napravimo ovakvu manifestaciju i svi građani su u prilici da vide nešto veličanstveno i impresivno, da se uvjere u ogromne rezultate koje postižu naši mladi sportisti na raznim takmičenjima od lokalnog do evropskog nivoa”, rekao je Jugović novinarimma.

On je izrazio uvjerenje da će ova manifestacija postati tradicionalna.

Jugović je zahvalio svima koji su prethodnom periodu obezbijedili uslove za izgradnju Sportske dvorane “Peki” i na taj način stvorili idealne uslove za bavljenje ne samo sportskim aktivnostima, nego i rekreacijom i organizaciju kulturnih dešavanja.

On ističe da su sportisti Pala, Grada Istočno Sarajevi i cijele Sarajevsko-romanijske regije, što pokazuje i današnji Sajam sporta, na ponos Republike Srpske, jer se radi o afirmaciji druženja, ljubavi, prijateljstva, međusobnog razumijevanja i uvažavanja, što je omladini danas i te kako potrebno.

“Sport nikada nikoga nije odveo na krivu stranu, nego ga je usmjerio ka zdravom životu. Ovaj prvi sajam sporta pravi je puta ka boljem sutra svih nas, a posebno omladine u cijeloj Republici Srpskoj i njenim lokalnim jedinicama kao mjestima zdravog života, sporta i mladosti”, poručio je načelnik Pala.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić ocijenio je da današnji sajam sporta na najbolji način dokazuje da su Pale mjesto omladine i sporta.

“Ponosan sam što smo uspjeli da organizujemo ovu manifestaciju, ponosan sam što je oko 1.600 mladh sportista obučeno u jednake sportske trenerke, jer to pokazuje kojim pravcem ćemo da razvijamo sport na Palama u budućnosti – obezbjeđivanjem najboljih uslova za trening i nastupe na takmičenjima za sve talente i buduće šampione“, rekao je Stajčić.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić čestitao je danas opštinskoj upravi i sportskim radnicima na Palama na entuzijazmu i odlučnosti da uspješno organizuju promociju sporta i zdravlja, upriličenu u okviru prvog Sajma sporta na Palama, koji je okupio oko 1.600 sportista iz 29 klubova sa područja ove lokalne zajednice.
“Slika koja koja danas ide iz Pala, nije slika ni dana, ni slika mjeseca, nego slika godine u Republici Srpskoj”, rekao je Ćosić novinarima.

On je potvrdio da je donesena odluka da će ova jedinstvena manifestacija biti tradicionalna, jer će po tome Pale biti još prepoznatljivije, a kvalitet života njenih građana biće podignut na još viši nivo, posebno u domenu razvoja sporta i zdravog života.

Prema njegovim riječima, nije slučajno da dobre ideje dolaze sa Pala, jer dolaze od dobrih ljudi, koji brinu o svojoj djeci, omladini, njihovom zdravom razvoju, vaspitavanju i odrastanju.

On je podsjetio i na činjenicu da su Pale začetnik ideje poznate i popularne manifestacije “Konferencija beba”.

“Nažalost, posljednjih dana u našem okruženju gledamo tužne događaje, loša ponašanja u društvu, nasilje, a Pale su danas uradile ono što se zove preventiva – okupile su veliki broj sportista i pokazale da je sport idealan za okupljanje i zdrav društveni angažman mladih ljudi, zasnovan na prijateljstvu, ljubavi, razumijevanju”, naveo je Ćosić.

Ćosić je istakao da su Pale danas napravile “korak ispred svih”, a to jeste logična posljedica ozbiljnih ulaganja iz opštinskog budžeta u razvoj sporta na ovoj opštini, što bi trebalo da bude primjer i za ostale opštine udružene u grad Istočno Sarajevo.

On je potvrdio da će Grad Istočno Sarajevo nastaviti da podržava ovakve sportske manifestacije i obećao da će se potruditi da bude udvostručen planirani iznos izdvajanja za sport na području Grada.

Predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske Rade Gvozden čestitao je načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću i njegovim saradnicima, kao i svim sportistima i sportskim radnicima na Palama na organizaciji Sajma sporta, ističući da je to “praznik sporta na Palama i u Istočnom Sarajevu”.

“Ovo je predivna manifestacija na kojoj su se predstavili svi sportisti koji su ostvarili vrhunske rezultate, ali i prilika za sve ostale da slijede njihov primjer i da se bave nekim sportom”, rekao je Gvozden.

Ova manifestacija, ističe on, prevazišla je sva naša očekivanja, jer su se Pale predstavile kao grad sporta.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com