Mon. Jun 5, 2023
ћирилица /latinica

Medicinske sestre i tehničari stub Bolnice “Srbija”

Izvor: Filter

Danas se obilježava Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara.

Ovaj dan obilježava se svake godine 12. maja, jer je tada rođena Florens Najtingel, medicinska sestra koja je poznata po osnivanju modernog sestrinstva.

Biti medicinska sestra ili tehničar znači raditi na unapređenju zdravlja, sprečavanja bolesti, liječenja i rehabilitacije pacijenata.

“U Bolnici „Srbija“ Istočno Sarajevo zaposleno je 235 medicinskih sestara i tehničara i sa ponosom možemo reći da su stub naše zdravstvene ustanove i čiji je doprinos sistemu zdravstvene zaštite neprocjenjiv”, saopšteno je iz Bolnice povodom Dana medicinskih sestara i tehničara.

Medicinske sestre i tehničari moraju biti humana i empatična bića, jer oni su ti koje su najviše u dodiru sa pacijentima i trude se da im boravak u bolnici bude ljepši i lakši.

Pacijenti koji borave u bolnici sa različitim dijagnozama i u različitim stanjima, a naročito hronični bolesnici zahtjevaju promjenu načina života nakon izlaska iz bolnice.

Medicinske sestre i tehničari su tu da objasne pacijentima kako treba da se hrane, kako i kada da uzimaju terapiju, i daju druge savjete u zavisnosti od bolesti.

“Zahvaljujemo im se za sav rad, posvećenost, stručnost, znanje, nesebičnu brigu i pažnju koju svaki dan posvećuju našim pacijentima”, poručili su iz ove Bolnice.

Filter 2019