Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /латиница

Катић: Бројне инвестиције у инфрастуктуру обиљежиле протеклих годину дана

Фото: Фото Васке

Извор: Срна

Бројне инвестиције у инфраструктуру у општину Источно Ново Сарајево обиљежиле су протеклих годину дана, изјавио је начелник Јован Kатић на свечаној академији поводом Дана и крсне славе општине Спасовдана.
Kатић је навео да су од прошлог до овог Спасовдана бројни инфраструктурни пројекти реализовани у сарадњи са Владом Републике Српске.

Он је појаснио да је ријеч вишегодишњим пројектима, о изградњи објеката студентских домова, Ректората, Музичке академије, концертне дворане и осталог што Влада у сарадњи са градом Источно Сарајево и са овом општином финансира.

Kатић је истакао да је Источно Ново Сарајево ријетка локална заједница у Републици Српкој која има проблем гдје да смјести све малишане који похађају основну школу.

“Сљедећи битан пројекат је изградња објекта основне школе. Тендерска документација је завршена и врло брзо се очекује потписивање уговора и самим тим почетак изградње школе”, рекао је Kатић.

Фото: Фото Васке

Он је додао да се показује и потреба за изградњом новог дјечијег вртића гдје је такође јавна набаква завршена и очекује се потписивање уговора за изградњу.

Према његовим ријечима, прошлу годину обиљежила је изградња рекреационе зоне у комплексу бивше касарне “Славиша Вајнер Чича”, а да је најљепши пројекат изградња вјештачког језера.

Kада је ријеч о саобраћајној инфраструкури, општина Источно Ново Сарајево реализавала је пројекте којим је омогућила да становници који живе у мјесним заједницама Топлик и Тилава могу да дођу до централног дијела општине уређеном саобраћајницом, тротоаром, уз јавну расвјету.

“Ове године планирано је 2,5 милиона KМ за изградњу саобраћајница”, рекао је Kатић и додао да је прошлу годину обиљежило рјешавање проблема водоснабдијевања становника општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

Током свечане академије уручене су повеље, плакете и захвалнице општине најзаслужнијим за представницима институција и појединцима за развој ове локалне заједнице.

Фото: Фото Васке

Повељу је добио ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Kулић за изузетан допринос развоју ове високошколске установе, који је изразио захвалност јер је препозната чињеница да Универзитет стасава заједно са градом Источно Сарајево и његовим општинама.

“Ово је прилика да захвалим и да по ко зна који пут да истакнем одличну сарадњу Универзитета са локалним заједницама. Источно Ново Сарајево јако добро то ради. Фасцинира ме са колико пажње градоначелник Љубиша Ћосић и начелници приступају Универзитету”, рекао је Kулић.

Фото: Срна

Повеља општине Источно Ново Сарајево припала је и министру финансија Републике Српске Зори Видовић, а ријеч је о највећем признању које ова локална заједница додјељује заслужним појединцима и установама, односно колективима, који су допринијели развоју и побољшању услова живота свих њених становника. Признање ће Видовићевој бити уручено накнадно.

Постхумно је додијељена Повеља Општине Источно Ново Сарајево Недјељку Зеленовићу, коју је преузео његов син Владимир, истичући да му је драго што су представници ове локалне заједнице препознали допринос који је његов отац дао у смислу развоја културе.

“Велика ми је част, али истовремено жао, што повељу узимам ја, а не мој отац. Мој отац је више од 20 година живио у Источном Новом Сарајеву и осам година је био директор Kултурног центра Источно Ново Сарајево. Овђе је стварао и писао своја дјела чиме је дао допринос развоју културе у нашем граду”, рекао је Владимир Зеленовић.

Општина Источно Ново Сарајево је поводом крсне славе и Дана општине – Спасовдана припремила богат и разноврстан програм који ће трајати до суботе, 27. маја.

Фото: Срна
Фото: Фото Васке
Фото: Фото Васке
©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com