Sat. Sep 30, 2023
ћирилица /latinica

Istočna Ilidža: Usvojen izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu

Foto: RTVIS

Izvor: Srna

Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojili su danas izvještaj o izvršenju budžeta ove lokalne zajednice za prošlu godinu u iznosu od 11.400.000 KM.
Načelnik opštine Marinko Božović rekao je da je u prošloj godini ostvaren višak prihoda u odnosu na rashode, ali su prenijete i određene obaveze iz ranijih budžeta zbog realizacije projekata, a odnose se na izgradnju mosta “Plavi anđeo”, aerodromske ulice, te regulacionih planova.

Božović je istakao da se proces razvoja Istočne Ilidže odvija ravnomjerno na području svih mjesnih zajednica.

On je izrazio zadovoljstvo što su odbornici usvojili i izvještaj o radu Opštinske uprave za prošlu godinu.

“Nastojao sam odgovoriti na sva pitanja i na transparentan način odbornicima opozicije, predvođenim SNSD-om, dati odgovore. U nekim od njihovih diskusija smo imali i određene pohvale za realizaciju određenih kapitalnih projekata”, rekao je Božović.

Foto: RTVIS

Odbornici su danas primili k znanju informaciju o bezbjednosti saobraćaja na području opštine Istočna Ilidža uz zaključak da se Vladi Republike Srpske i Javnom preduzeću “Putevi Republike Srpske” uputi inicijativa za izgradnju kružne raskrsnice na spoju ulica Kasindolskog bataljona i Vojvode Radomira Putnika.

Podnoseći odbornicima izvještaj, načelnik Sektora za bezbjednost saobraćaja Policijske stanice Istočna Ilidža Srđan Samardžija je rekao da je prošle godine na područu ove lokalne zajednice registrovano 37 saobraćajnih nezgoda, od čega tri sa smrtnim ishodom i jedna koja je za posljedicu imala teške povrede.

Odbornici su usvojili informaciju o maloljetničkoj delinkvenciji na području opštine Istočna Ilidža, a tokom rasprave ukazano je na problem maloljetnika povratnika u kršenju javnog reda i mira, te konzumaciji narkotika i alkohola.

Tokom rasprave je istaknuto da bi u sinergiji roditelja i nadležnih institucija trebalo više raditi na prevenciji jer maloljetnici u kasnim večernjim časovima nemaju šta da traže u ugostiteljskim objektima i na ulici.

Odbornici su usvojili i informacije o stanju u oblasti vodsnabdijevanja i kanalizacione infrastrukture, o radu Poreske uprave, te tehničkoj osposobljenosti, sadašnjem radu i planovima za razvoj primarne zdravstvene zaštite u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja “Istočno Sarajevo”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com