Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /latinica

Istorijski čas za osnovce na “Novom Zejtinliku”

Izvor: Filter

Istorijski čas na “Novom Zejtinliku” za učenike osnovnih škola sa područja opština Pale, Istočna Ilidža i Sokolac biće održan u četvrtak 11. maja u 10.00 časova.

Organizatori časa na Vojničkom spomen-groblju „Novi Zejtinlik” su Boračka organizacija opštine Pale i “Ilidžanski borac” Istočna Ilidža. Nakon istorijskog časa učenici će posjetiti i manastir “Sokolica” na Ravnoj Romaniji.

Istorijski čas će održati istoričar mr Lazar Škobo, a očekuje se da će času prisustvovati oko 650 učenika iz Pala, Istočne Ilidže i Sokoca.

“Zadatak organizatora istorijskog časa je da kod učenika pobude interesovanje za istorijske događaje i da o tome razgovaraju ne samo u nastavnom procesu, nego i sa svojim ukućanima koji su bili njihovi živi svjedoci, kako bi na taj način njihovo nacionalno utemeljenje bilo učvršćeno sadejstvom ta dva najbitnija vaspitna faktora, a to su škola i porodica”, saopšteno je iz BO Pale.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com