Wed. May 31, 2023
ћирилица /latinica

Za Magdalenu u Višegradu prikupljeno oko 13.000 maraka

Izvor: Srna

U Višegradu je prikupljeno oko 13.000 KM za liječenje teško bolesne osmogodišnje djevojčice Magdalene Vlaški iz Trnova, u akciji koju je pokrenula Uprava Rukometnog kluba “Višegrad HED”.

Novac je prikupljen na sinoć odigranoj rukometnoj utakmici 21. kola Prve lige Republike Srpske, gdje je višegradski klub pobijedio ekipu “Kotor Varoši” rezultatom 36:27.

Predsjednik Rukometnog kluba “Višegrad HED” Čedomir Guzina rekao je novinarima da rezultat utakmice nije važan u odnosu na pobjedu koju će izvojevati mala Magdalena, dodajući da mu je drago što su se sugrađani nesebično odazvali kako bi pomogli liječenje djevojčice.

Bojan Marković, igrač Rukometnog kluba “Kotor Varoš”, kaže da mu je drago što je utakmica prošla u fer igri, kao i da je i njegov klub, takođe, izdvojio prigodna novčana sredstva kako bi doprinijeli ovoj akciji.

Humanitarnom gestu priključili su se prijatelji višegradskog Rukometnog kluba, kao i mnogobrojne ustanove i preduzeća, a doprinos su dali i članovi Srpskog sokolskog društva “Kralj Petar Ujedinitelj”, koji su izveli prigodne koreografije.

Za liječenje Magdalene Vlaški potrebno je 300.000 evra.Novac se može uplatiti i na žiro-račun 552-00019756588-15 Adiko banka na ime Zorica Dursun.

Filter 2019