Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

Brojni gosti iz regiona povodom Spasovdana došli u Istočno Sarajevo

Izvor: Filter

Predstavnici prijateljskih opština i gradova iz regiona borave u Istočnom Novom Sarajevu, povodom Dana i krsne slave opštine – Spasovdana.

Na prijemu koji je danas organizovan, zamjenik načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo, Aleksandar Kostović, poručio je da je velika čast i ove godine ugostiti prijatelje iz regiona.

Foto: Filter

“Ako može da se kaže da je bogat onaj ko ima prijatelje i ako to pogledamo na nivou opština, možemo reći da smo jako bogati. Imamo prijateljstva koja traju skoro tri decenije. Sa svim našim opštinama i gradovima pobratimima sarađujemo na svim nivoima – kulturnom, sportskom, ekonomskom, zdravstvenom”, naveo je Kostović i zahvalio na dolasku predstavnicima gradova i opština iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH.

Martin Krstić iz opštine Kumanovo iz Makedonije čestitao je krsnu slavu rukovodstvu i građanima opštine Istočno Novo Sarajevo.

“Hvala na pozivu da prisustvujemo svečanostima. Nadamo se da ćemo kao prijateljska opština imati još bolju saradnju u budućnosti”, rekao je Krstić.

Foto: Filter

Miljan Ćeranić iz opštine Čukarica podsjetio je da je ova beogradska opština druga po veličini u Srbiji.

“Sa velikom teritorijom, velikim srcem i brojnim stanovništvom prenosim vam pozdrave svih žitelja Čukarice. Srećan vam Dan opštine i krsna slava, da vam sve u budućnosti bude srećno, berićetno, napredno, zdravo i veselo. Volimo se i poštujemo i naša saradnja će ostati kvalitetna i sadržajna”, rekao je Ćeranić.

Foto: Filter

Načelnik Bosanskog Grahova Uroš Đuran rekao je da dvije opštine veže Gavrilo Princip, a domaćinima je poželio da svake godine okupljaju još više prijatelja.

Foto: Filter

Zoran Tomić, potpredsjednik opštine Nikšić čestitao je slavu svim stanovnicima Istočnog Novog Sarajeva. Dodao je da dvije opštine nakon potpisivanja Povelje o bratimljenju nastavljaju da razvijaju međusobne odnose i unapređuju saradnju na svim nivoima.

Foto: Filter

Predstavnici prijateljskih opština i gradova iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine prisustvovaće svečanoj akademiji koja se održava večeras od 19.00 u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo. Učestvovaće i u Spasovdanskoj litiji koja kreće sa Trga Republike Srbije sutra od 18.00 časova.

Foto: Filter
Foto: Filter
Foto: Filter
Foto: Filter
Foto: Filter
Foto: Filter
Foto: Filter
Foto: Filter
©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com