Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /latinica

Ćosić i Košarac razgovarali o projektima za razvoj grada

Izvor: Srna

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa U Savjetu ministara Staša Košarac posjetio je Gradsku upravu Istočno Sarajevo i razgovarao sa gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem o realizaciji projekata za zaštitu životne sredine.

Košarac i Ćosić su poseban fokus stavili na mogućnost implementacije projekata koji bi bili podržani sredstvima iz Zelenog klimatskog fonda u saradnji sa određenim međunarodnim organizacijama.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu intenziviraju aktivnosti na realizaciji projekata u opštinama u sastavu grada Istočno Sarajevo, s akcentom na zbrinjavanje otpada i izgradnju gradske spalionice, saopšteno je iz Ministartva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Košarac i Ćosić su dogovorili i da u narednih desetak dana organizuju sastanak sa predstavnicima UN Organizacije za hranu i poljoprivredu, kako bi se razgovaralo o izradi strategije za razvoj poljoprivrede i strategije za razvoj turizma u Istočnom Sarajevu.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o finansijskoj podršci za organizaciju sajamskih manifestacija na području Istočnog Sarajeva, te ukazali na važnost realizacije projekta „Romanijska kuća“ na Sokocu.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com