Sun. Jun 4, 2023
ћирилица /latinica

Prijem kod načelnika Istočne Ilidže za košarkašice “Igmana”

Foto: Predrag Krstović

Izvor: Srna

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović upriličio je danas prijem za košarkašice “Igmana” iz Istočne Ilidže, koje su postale prvak Republike Srpske, te ih informisao kako razmišlja da im obezbijedi sportsku dvoranu.

Načelnik opštine Istočna Ilidža, Marinko Božović istakao je da je ženski košarkaški klub “Igman” u teškim uslovima postao šampion Republike Srpske, te da je to i njihov ali i uspjeh lokalne zajednice.

Foto: Predrag Krstović

On je naveo da lokalna zajednica razmišlja o obezbjeđivanju nove sportske dvorane za Košarkaški klub “Igman” da bi i on i druge ekipe kolektivnih sportova imali bolje uslove za rad i postizanje rezultata.

“Vidjećemo da li će to biti u saradnji sa jednom od osnovnih škola ili kroz izgradnju budućeg objekta gimnazije koji u svom sastavu ima sportsku dvoranu”, rekao je Božović novinarima u Istočnoj Ilidži.

Trener Ženskog košarkaškog kluba “Igman” Zoran Šehovac rekao je da je njegova ekipa bila jedna od najmlađih u prvenstvu i da je od 14 odigranih utakmica ove sezone imala samo jedan poraz, ali i da je takav rezultat očekivan.

On je podsjetio da je “Igman” sedam godina bio učesnik Premijer lige, te da je prethodnih godina osnovni problem bio taj što su utakmice igrane u dvoranama u kojima ekipa nije trenirala.

Foto: Predrag Krstović

“Mi 16 ili 17 godina imamo podršku opštine, a ove godine je značila i podrška grada u smislu korištenja dvorane, zbog čega naredne sezone očekujemo i veće uspjehe”, dodao je Šehovac i za narednu sezonu najavio jedno do dva pojačanja sa kojima se “Igman” može boriti i za plej-of.

Kapiten ekipe Marijana Šehovac rekla je da su imali uspješnu sezonu i da su ispunjeni ciljevi, a to je osvajanje prvenstva Republike Srpske i povratak ženske košarkaške elite u Istočno Sarajevo.

Košarkašica Jelena Kovač poručila je da će se u narednoj sezoni još više truditi i pokušati da ostvari što bolji rezultat u Premijer ligi BiH.

Foto: Predrag Krstović

Košarkašice “Igmana” osvojile su titulu prvaka Republike Srpske pobijedivši u finalnoj seriji ekipu “VBS Teslić” rezultatom 3:0. Time su za narednu sezonu obezbijedile takmičenje u ženskoj košarkaškoj Premijer ligi BiH.

Filter 2019