Sat. May 18, 2024
ћирилица /latinica

Potpisan ugovor o izgradnji saobraćajnice pored OŠ “Sveti Sava”

Izvor: Filter

Danas je potpisan ugovor između Opštine Istočno Novo Sarajevo i GP „PUT“ AD Istočno Sarajevo o izgradnji saobraćajnice pored OŠ “Sveti Sava”.

Riječ je o ulici Karađorđeva, od motela Veljine, pored osnovne škole „Sveti Sava“, do dionice koja je završena prošle godine. Ukupna vrijednost radova sa PDV-om iznosi 298.701,00KM.

Kako je pojasnio načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, Jovan Katić, planirana je izgradnja saobraćajnice sa trotoarom, novom rasvjetom, ali i autobuskim stajalištem kako djeca ne bi izlazila iz javnog prevoza na stanici na prometnoj saobraćajnici.

Takođe, uradiće se i zaustavna parking traka za roditelje, a biće izgrađeno i novo stepenište koje povezuje osnovnu školu i plato Doma zdravlja, kako bi djeca i iz tog pravca dolazila bezbjedno.

“Uz prošlogodišnje uređenje parkinga i prostora oko škole zaokružićemo infrastrukturnu cjelinu i izgraditi prostor za siguran i jednostavan pristup školi i za učenike i roditelje”, poručio je Katić.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com