Sat. Jun 3, 2023
ћирилица /latinica

Poziv za registraciju i kategorizaciju kuća, apartmana i stanova za iznajmljivanje

Foto: Vivo Studio

Izvor: Filter

Gradska uprava grada Istočno Sarajevo poziva vlasnike kuća za odmor, apartmana („stan na dan“) i soba za iznajmljivanje, da s ciljem legalnog obavljanja djelatnosti, u narednom periodu izvrše registraciju i kategorizaciju objekata, ukoliko to nisu do sada uradili.

“Da bi se izbjegla primjena represivnih kaznenih mjera, pozivaju se lica koja u okviru nepokretnosti čiji su vlasnici, pružaju usluge smještaja, da podnesu zahtjev za kategorizaciju apartmana, kuće za odmor ili sobe za iznajmljivanje”, saopšteno je iz Gradske uprave.

U saopštenju se navodi da će Komisija za kategorizaciju objekata će u saradnji sa Gradskom inspekcijom i PU Istočno Sarajevo, preduzeti sve zakonom predviđene mjere, sa ciljem da se svi nekategorisani objekti registruju i na taj način suzbije nelojalna konkurencija.

Shodno Zakonu o ugostiteljstvu Republike Srpske i Odluci o kategorizaciji ugostiteljskih objekata na području grada Istočno Sarajevo, novčanom kaznom do 2.000 KM, može biti kažnjeno fizičko lice koje pruža usluge smještaja, a da prethodno nije izvršilo kategorizaciju predmetne nepokretnosti.

Fizička lica koja pružaju usluge smještaja detaljnije informacije mogu dobiti na pisarnici Gradske uprave Istočno Sarajevo (Istočno Novo Sarajevo , ul. Stefana Nemanje br. 14) ili u Turističkoj organizaciji grada Istočno Sarajevo (ul. Stjepana Lučića, Pale), gdje mogu preuzeti i obrazac zahtjeva za kategorizaciju.

Filter 2019