Fri. Jul 12, 2024
ћирилица /latinica

Na Kosmetu protest Srba zbog ranjavanja Milana Jovanovića

Foto: Tanjug

Izvor: RTS

Više stotina žitelja sjevernog dijela Mitrovice, Zvečana i drugih sredina krenulo je u protestni marš magistralnim putem od skretanja za Banjsku do Bistričkog mosta.

Žele javnosti da skrenu pažnju na teror koji Srbi doživljavaju od pripadnika specijalnih jedinica policije na sjeveru KiM, a povodom ranjavanja Milana Jovanovića.

Na parolama koje nose piše “Evropo, pucaju po nama”, “Ovde vam nije mjesto”, “Idite odavde”.

Nakon kraćeg zadržavanja policija je dozvolila učesnicima marša da se približe punktu na 100 metara gde je počelo potpisivanje peticije za povlačenje svih jedinica specijalne policije sa sjevera KiM.

A narednih dana potpisivanje će nastaviti u svim srpskim sredinama na sjeveru Pokrajine.

Foto: Tanjug

Marina Jovanović, supruga ranjenog Milana, istakla je da je njen suprug miran i pošten čovjek, ali da je bez obzira na to, upucan od strane kosovske policije i pozvala na protest na Bistričkom mostu.

Ona je na Fejsbuku pozvala sve da se pridruže protestu na mestu gde je njen suprug ranjen.

– Pošten, častan, nevin, a upucan. Pozivam sve da se okupimo i iskažemo protest 12.4. u 14 časova na mjestu gdje je moj suprug ranjen – istakla je ona.

Ona je navela imena ranjenih Srba na Kosovu i upitala ko je sledeći.

– Miljan, Milan, Stefan… Ko je sljedeći? Hapse bez dokaza, a pucaju bez razloga – dodala je Jovanović.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com