Fri. Jul 12, 2024
ћирилица /латиница

Наложено поништавање дипломе доктора медицинских наука Себији Изетбеговић

Извор: Срна

Управа за инспекцијске послове Кантона Сарајево донијела је званичну одлуку да Универзитет у Сарајеву /УНСА/ поништи диплому доктора медицинских наука директору Клиничког центра Универзитета Сарајево /КЦУС/ Себији Изетбеговић.

Кантонална управа рјешење је донијела јуче, након спроведеног инспекцијског надзора на УНСА и Медицинском факултету, преносе федерални медији.

Рок за извршење донесене управне мјере је 15 дана од дана пријема рјешења, а Универзитет у Сарајеву је дужан у року од три дана, након истека рока за извршење, достави Инспекторату доказ о извршењу рјешења.

“Високошколска установа је обавезна да поништи и огласи неважећом диплому, додатак дипломи и увјерење о стеченом звању у случају ако ималац дипломе није испунио све испитне обавезе на студију на начин и према поступку који је утврђен прописима из области високог образовања који су били на снази у вријеме издавања јавне исправе, овим законом и студијским програмом високошколске установе”, наводи се у саопштењу.

Сенат је у марту одлучио да поништи диплому Себији Изетбеговић, док је прије шест дана на редовној сједници донио одлуку да јој се одузме звање редовног професора на Медицинском факултету.

Након низа ових одлука Изетбеговићева је поднијела тужбу против УНСА, али и ректора Рифата Шкријеља.  

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com