Mon. Jun 5, 2023
ћирилица /latinica

Nagrađeni pobjednici foto konkursa “Zima u Istočnom Sarajevu”

Izvor: gradistocnosarajevo.net

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić uručio je danas nagrade pobjednicima foto konkursa „Zima u Istočnom Sarajevu“ i otvorio izložbu fotografija koja će biće postavljena do 19. aprila u prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Autor fotografije „Pogled“, Milica Kusmuk, pobjednik je foto konkursa, koji je raspisala Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, drugo mjesto pripalo je Dejanu Žuži, autoru fotografije „Na svježem zraku“, a treće mjesto osvojio je Dalibor Mojević, za fotografiju „Ski staza Poljice“. Nagradu publike, na osnovu najvećeg broja ‘lajkova’ na društvenim mrežama, osvojila je Gorica Savić, autor fotografije „Pale noću“.

Autor pobjedničke fotografije Milica Kusmuk rekla je da se na konkurs prijavila zbog ljubavi prema fotografiji, te da je posebno privlači fotografija u pokretu. Ova nagrada joj, kaže, mnogo znači jer je prva nagrada koju je osvojila na nekom foto konkursu.

„Većinu fotografija zabilježila sam na Jahorini, ali ne propuštam priliku da ovjekovječim lijepe trenutke sa svih putovanja. Nastaviću da se bavim fotografijom i da učestvujem na foto konkursima, a ovo će mi biti motivacija za dalji rad“, istakla je Milica, zahvalivši organizatorima foto konkursa i članovima komisije.

Dalibor Mojević, autor trećeplasirane fotografije, kaže da se profesionalno bavi turizmom, te da tokom turističkih i sportskih  aktivnosti, vrlo često fotografiše predjele i zanimljive detalje.

„Fotografijom se ne bavim profesionalno, sve moje fotografije nastaju spontano. Imao sam mnogo lijepih fotografija, koje su ranije objavljene na društvenim mrežama, tako da nisu mogle da učestvuju u ovom konkursu. Zadovoljan što sam su moje tri neobjavljene fotografije ‘ugledale svjetlo dana’, a jedna je, evo, i nagrađena“, naveo je Mojević.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić zadovoljan je brojem pristiglih radova i drugom foto izložbom koju organizuje ova ustanova.

„Cilj nam je bio da uključimo što više fotografa amatera, te da na taj način prikažemo naš grad u naljepšem svjetlu. Planiramo da foto konkurs posvetimo svakom godišnjem dobu, da promovišemo sve ljepote koje imamo, a koje se mogu najbolje prikazati upravo kroz objektiv foto aparata“, rekao je Ikonić.

Prema Ikonićevim riječima, foto izložba je lijep način da se predstave sve zimske ljepote grada Istočno Sarajevo, a ove fotografije biće iskorišćene za promociju turističkih potencijala putem društvenih mreža, ali i za izradu promotivnog materijala.

Foto izložba „Zima u Istočnom Sarajevu“ biće postavljena do 19. aprila u holu Gradske uprave Istočno Sarajevo, nakon čega će biti premještena u opštinu Pale.

Na foto konkurs „Zima u Istočnom Sarajevu“, koji je trajao od 15. februara do 15. marta, pristiglo je 56 fotografija.

Filter 2019