Sun. Jun 4, 2023
ћирилица /latinica

Lajović savladao Đokovića i prošao u polufinale Srpska opena

Izvor: Glas Srpske

Senzacija u Banjaluci! Dušan Lajović je eliminisao prvog nosioca Novaka Đokovića sa 2:0 u setovima i tako ostvario jednu od najvećih pobjeda u karijeri

“Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri. Pobediti njega je nešto što je do sada bilo nemoguće. Njegovi procenti servisa nisu bili najbolji što sam iskoristio da dođem do pobede”, rekao je Lajović

Lajović je odlično krenuo u prvom setu. Odmah u trećem gemu napravio je brejk i to nakon što je Đoković napravio duplu servis grešku. Dušan je odlično servirao tokom kompletnog meča, bio je miran za razliku od protivnika koji se mučio i pravio dosa neiznuđenih grešaka.

Novak je pokušao da odmah u narednom gemu uzvrati i imao je dvije šanse, ali je na tim poenima Dušan bio sjajan. Pogađao je servis i uspio je da u tom periodu sačuva svoj servis.

Novak je uspio da se vrati u meč u osmom gemu. Vratio je brejk i činilo se da uspostavlja ravnotežu na terenu. Međutim uslijedio je odgovor Lajovića. Dušan je bio agresivan i stekao je prednost. Odigrao je mirno i u završnici prvog seta kada je Đoković imao brejk loptu. Nije se Lajović prepao i uspio je da osvoji prvi set sa 6:4.

U drugom setu Novak je krenuo da igra mnogo agresivnije , ali se njegov kolega iz reprezentacije nije predavao. Đoković je imao tri brejk lopte u drugom gemu a Dušan je uspio sve da stigne i zatim odbranio svoj servis.

Lajović je zatim imao čak i šansu da okrene meč jer je propustio dvije brejk lopte . Zatim je u devetom gemu Dušan imao 0:40 , ali je Novak uspio da veže pet poena i osvojio je gem pa je na kraju odluka pala u taj brejku.

U njemu je Đoković došao do prednosti 4:1, i imao je tri set lopte pri rezultatu 6:3 da dođe do izjednačenja u setovima. Lajović je još jednom pokazao koliko je miran i vezao je pet poena te došao do pobjede

Filter 2019