Thu. Jun 13, 2024
ћирилица /latinica

Dodik: Ponudiću novi dokument svim strankama – da se ujedinimo oko samostalnosti Srpske unutar BiH

Izvor: RTRS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će na sutrašnjem sastanku sa predstavnicima stranaka iz Srpske ponuditi novi dokument čiji je cilj ujedinjene oko samostalnosti Srpske unutar BiH.

– Moja obaveza je bila da kao predsjednik reagujem na izjavu o imovini koju su potpisali u FBiH sve bošnjačke partije koje su i vlast i opozicija – naveo je Dodik.

Istakao je da cinično izgleda kada se bošnjačke stranke pozivaju na Ustav.

Naveo je da će predložiti da se odbace svi dosadašnji akti koji nisu predviđeni Ustavom.

– I to bez obzira na koji način su doneseni –  da li nasiljem visokog predstavnika, a pogotovo sudija Ustavnog suda BiH. I šta možemo tu očekivati nego uvijek udarce na Srpsku – izjavio je Dodik.

Istakao je da Ustavni sud BiH nije relevantan.

– To je sud jedne strane i u tom pogledu ćemo razgovarati sa partnerima iz drugih političkih partija – naveo je Dodik.

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, sazvao je sutra,  u 14.00 časova, konsultativni sastanak sa predstavnicima svih parlamentarnih političkih partija iz Republike Srpske, a povodom zauzimanja stava o imovini Republike Srpske sa osvrtom na izjavu o imovini koju su potpisali bošnjački politički predstavnici iz Sarajeva.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com