Sun. Apr 2, 2023
ћирилица /latinica

Jahorinski ekonomski i poslovni forum od 26. do 28. aprila

Foto: Srna

Izvor: RTRS

Konferencija Jahorina ekonomski forum i Jahorina poslovni forum biće organizovane od 26. do 28. aprila na ovoj olimpijskoj planini.

Organizatori su Udruženje ekonomista Ekonomski forum iz Banjaluke u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Pale, Privrednom komorom Vojvodine i beogradskim Ekonomskim institutom.

Jahorina ekonomski forum biće održan pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Vlade Srpske i Savjeta ministara.

Nedefinisana i nejasna situacija u BiH o pitanju regionalnih integracija, razlog je što će glavna tema ovogodišnjeg jahorinskog Ekonomskog foruma biti Berlinski proces i/ili Otvoreni Balkan.

Predsjednik Udruženja ekonomista Ekonomski forum i organizacionog odbora Jahorina ekonomskog foruma Goran Račić rekao je da im je cilj da otvore kvalitetnu, konstruktivnu i stručnu raspravu svih aktera u BiH, kako bi došli do određenih zaključaka.

Konstruktivna i stručna rasprava očekuje se na svih 14 panela, a među temama su i pitanja poljoprivrede, radne snage, tržišta nekretnina, energetike, ali i inflacije.

Predsjednik programskog odbora Aleksandar Ljuboja rekao je da će paneli biti pretvoreni u javnu debatu, kako bi se iskazali svi problemi, da se pokušaju naći rješenja te da se dođe do bitnih zaključaka.

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Marko Đogo izrazio je zadovoljstvo što su zajedno sa Udruženjem ekonomista Ekonomski forum i drugim partnerima naišli zajednički interes da spoje “pod isti krov jednu društveno-stručnu sa jednom naučnom konferencijom”.

Jahorina ekonomski forum predstavlja jednu od najuglednijih regionalnih manifestacija na kojoj se dolazi do relevantnih zaključaka kako poboljšati javne politike, ekonomiju i kvalitet života građana BiH i regiona.

Naučna međunarodna konferencija Jahorinski poslovni forum okuplja veliki broj turizmologa, naučnih radnika, predstavnike akademske zajednice, javnog sektora, privrednike iz zemlje i regiona koji zajedničkom diskusijom definišu konkretne prijedloge primjenjive u praksi.

Na predstojećem formu koji, kako je rečeno, predstavlja jednu od najuglednijih regionalnih manifestacija, očekuje se više od 700 učesnika iz 12 zemalja.

Filter 2019