Thu. Jun 13, 2024
ћирилица /latinica

U Istočnoj Ilidži krajem juna boraviće 47 djece sa Kosmeta

Foto: Srna

Izvor: RTRS

U projektu “Spojimo djecu Republike Srpske i Kosova i Metohije” ove godine prvi put učestvovaće i opština Istočna Ilidža koja će ugostiti 47 dječaka i djevojčica.

Projekat traje već 11 godina i do sada je njim obuhvaćeno oko 6.000 mališana sa Kosova i Metohije koji žive u teškim uslovima i neizvjesnosti i kojima se na ovaj način želi pomoći u povezivanju sa Republikom Srpskom.

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu Milorad Arlov je rekao da će u Istočnu Ilidžu doći djeca iz gnjilanskog kraja iz srpske opštine Vitina i velikog srpskog sela Šilovo

– Dolazi 47 učenika u pratnji prosvjetnih radnika, zajedno sa još oko 700 srpske djece sa Kosova i Metohije koja dolaze u 19 lokalnih zajednica Republike Srpske – dodao je Arlov.

Marinko Božović načelnik opštine Istočna Ilidža istakao je da će oni u Istočnoj Ilidži provesti sedam dana.

– Zaista ćemo se potruditi zajedno i sa roditeljima i sa osnovnim školama sa područja opštine Istočne Ilidže, a radi se o tri osnovne škole, da ova djeca zaista dožive nešto što u ovom momentu ne prostoru na kojem oni žive ne mogu i da se iz tih njihovih posjeta stvore dugogodišnja prijateljstva – kaže Božović.

Direktor Osnovne škole “Jovan Dučić” iz Kasindola, opština Istočna Ilidža, Milica Vuković izrazila je nadu da će djeca otići sa lijepim uspomenama.

– Nadam se će ovo produbiti saradnju sa školama u Kosovu i Metohiji i da ćemo djeci pružiti ovdje ugodan ambijent, jer to njima zaista treba – dodala je ona.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com