Sat. Jun 3, 2023
ћирилица /latinica

Usvojena odluka o povećanju cijena usluga komunalnih preduzeća “Rad” i “Sveti Marko”

Izvor: Srna

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su na današnjoj sjednici Izvještaj o radu načelnika za 2022. godinu i Godišnji plan rada opštine za ovu godinu.
Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić istakao je da je izvještaj o radu načelnika obuhvatio sve aktivnosti koje je zajedno sa zaposlenima provodio u protekloj godini, što je dobilo podršku većine odbornika.

Katić je naveo da je među ovim aktivnostima i oko 6.000 zahtjeva građana koji su upućeni Opštinskoj upravi.

On je naveo da je u protekloj godini realizovan budžet od oko 20 miliona KM, pokriveni su i troškovi deficita od oko 700.000 KM, a ostvaren je i suficit.

Katić je istakao da su na današnjoj sjednici usvojili odluku o povećanju cijena usluga komunalnih preduzeća “Rad” i “Sveti Marko” za oko 30 odsto.

“Povećanje cijena je uvijek nepopularno, ali ovo je nešto što je bila neminovnost, jer je povećana cijena svih sredstava za rad”, rekao je on i dodao da je Skupština donijela zaključak da se najugroženijim stanovnicima obezbijede subvencije.

Katić ističe da su na današnjoj sjednici usvojili izvještaje o poslovanju i finansijski izvještaji ustanova čiji je osnivač Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo.

On je napomenuo da su usvojene i najniže cijene građevinskog zemljišta za 2023. godinu.

Odbornik SDS-a Bosiljka Dunjić istakla je da su glasali protiv Izvještaja o radu načelnika, jer nije bio sveobuhvatan i nije sadržao poglavlje koje se odnosi na saradnju sa realnim sektorom, jer je to veoma bitan segment za razvoj i budućnost opštine.

Dunićeva je naglasila da odbornici SDS-a nisu podržali ni odluku o utvrđivanju najniže cijene građevinskog zemljišta, jer smatraju da je to direktan udar na budžet opštine, te da su tražili da najniža cijena u prvoj zoni bude 160 KM po metru kvadratnom, a ne 80 KM kako je usvojeno.

Ona je ocijenila da je neprihvatljivo i povećanje cijena komunalnih usluga preduzeća “Rad” i “Sveti Marko”.

Filter 2019