Fri. Mar 31, 2023
ћирилица /latinica

Tuševljak ispisao istoriju požrtvovanosti i humanosti u Jerusalimu

Izvor: RTVIS

Neven Tuševljak istrčao maraton u Jerusalimu.

“Kakav dan, kakva trka, energija i pogled na grad. Dan koji ću pamtiti do kraja života jer sam uspio da ostvarim svoj san i da u Hristovom gradu istrči ovako težak maraton”, napisao je Neven Tuševljak na instagram nalogu.

“Posvetiću maraton Milošu i Magdaleni, za koje sam se Hristosu molio tokom trke da im podari zdravlje. Takođe, posvetiću ga našem gradu, lijepo su ljudi reagovali kad sam im rekao ko sam, odakle sam došao i zbog čega”, kaže Tuševljak.

Što se tiče trke Tuševljak je napisao: “Nevjerovatno teška staza sa konstantnim izmjenama uspona i padova, veoma toplo vrijeme gdje je temperatura u zadnjoj trećini trke bila 20 stepeni. Publika nevjerovatna podržavaju te kao da si Bekele, okrepa na stazi i volonteri odlični, čak su nudili i kafu. Na sedmom kilometru sam upoznao Stejsi iz Engleske, djevojku velikog srca i ostali smo zajedno do kraja gurajući jedno drugo do cilja i na kraju smo zajedno ušli u cilj”, istakao je Tuševljak.

Tuševljak je zahvalio rukovodstvu grada Istočno Sarajevo i vlasniku pekare “Zlatno zrno” za podršku koji su mu pružili prilikom odlaska u Jerusalim.

Filter 2019