Thu. Mar 23, 2023
ћирилица /latinica

Tatjana Motika skoro dvije decenije u službi građana Republike Srpske

Foto: MUP RS

Izvor: Filter

Tatjana Motika, zamjenik komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo, već 18 godina radi kao policijska službenica u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U tekstu koji je objavljen na zvaničnim kanalima MUP-a Srpske na društvenim mrežama, ističe se da je Tatjana nakon diplome Fakulteta fizičke kulture u Palama i završenog pripravničkog staža u tadašnjem Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, karijeru započela na mjestu pomoćnika komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo.

Na tom radnom mjestu je sve do 2012. godine, kada je raspoređena na poslove inspektora za vršenje uviđaja saobraćajnih nezgoda i obradu krivičnih predmeta, što je za nju, kako kaže, predstavljalo jednu veću odgovornost, konstantan rad na terenu i veliko iskustvo.

Nakon deset godina, tačnije 2022. godine Tatjana je raspoređena na poslove zamjenika komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo.

Za Tatjanu/Tanju kolege često znaju reći „da joj je saobraćaj u krvi“, što je i dokazala u svojoj osamnaestogodišnjoj karijeri radeći na ovim poslovima.

„Bilo je teško odgovoriti svim izazovima, posebno gdje ste vrlo često nemoćni da pomognete, a to se od vas očekuje“ navodi Tanja, dodajući da je žena rukovodilac „tek poseban zadatak“.

Imajući u vidu da je završila fakultet fizičke kulture, ljubav prema sportu je neizostavna, posebno prema planini i skijanju. Tatjana licencirani instruktor skijanja i tokom zime koristi svaki slobodan trenutak da sa porodicom provede na planini.

Supruga je i majka dvoje djece.

Filter 2019