Sat. Apr 1, 2023
ћирилица /latinica

Strahinja Erić najbolji sportista opštine Pale

Foto: KSC Pale

Izvor: Filter

U organizaciji opštinske uprave Pale večeras je u Kulturnom centru održana svečana manifestacija „Izbor sportiste opštine Pale za 2022 godinu“.

Najuspješnijim sportistom u 2022. godini u Palama proglašen je Strahinja Erić.

Strahinja je član smučarskog kluba „Sarajevo, Istočno Sarajevo” Pale i takmičar u smučarskom trčanju i biatlonu.

Drugoplasirani na izboru najboljih sportista Pala je Marko Šljivić, najbolje rangirani alpski skijaš od postojanja smučarskih saveza Republike Srpske i Bosne i Hercegovine do danas, saopšteno je iz Kulturno-sportskog centra Pale.

Treća pozicija pripala je Aleksi Vukoviću, članu smučarskog kluba „Romanija“.

Foto: KSC Pale

Među deset najboljih sportista Pala su i Dimitrije Savić, Manojlo Đurić, Nikolina Klačar, Luka Vuković, Mladen Pavlović, Đorđe Lizdek i Mladena Petrović.

Osim deset najboljih sportista, izabrano je i 25 perspektivnih.

Najuspješnijim trenerom u prošloj godini proglašen je Mladen Plakalović iz smučarskog kluba „Sarajevo, Istočno Sarajevo” Pale, titula najuspješnijeg sportskog radnika otišla je u ruke Marka Spasojevića, trenera džudo kluba „Rajko Kušić“.

Najuspješnijim sportskim klubovima proglašeni su džiu džicu klub „ Jahorina“ i džudo klub „Romanija“.

U kategoriji sportista invalida i lica sa posebnim potrebama za najbolju je proglašena Jovana Drašković iz Udruženja „Sunce“.

Nagradu publike dobila je Jana Vukadin, članica džiu džicu kluba „Jahorina”, koja je proglašena i za perspektivnog sportistu opštine Pale.

Foto: KSC Pale
Filter 2019