Mon. Mar 20, 2023
ћирилица /latinica

Slavijaši u reprezentaciji Srpske na EP u Francuskoj

Izvor: Filter

U periodu od 10. do 12. marta u Verkuinu ( Francuska) održava se Evropsko prvenstvo u džiu džicu za uzrasne kategorije U16, U18 i U21. Na ovom prestižnom takmičenju u sklopu reprezentacije Republike Srpske nastupaće i tri takmičara džiu džicu kluba Slavija. Na Evropskom prvenstvu učestvuje 885 takmičara iz 27 zemalja.

U kategoriji U16 +73kg. nastupiće Kristijan Petrović, aktuelni prvak Balkana i osvajač bronzane medalje na Svjetskom kupu u Bukureštu 2018. Godine.

U kategoriji U16 do 73kg. nastupiće Uroš Bojanić, aktuelni prvak Balkana i perspektivni muški sportista Opštine Istočno Novo Sarajevo za 2022. godinu.

Treći reprezentativac iz redova Slavije je Slobodan Ristić koji će se boriti u najjačoj i najmasovnijoj kategoriji na turniru, u konkurenciji od 28 takmičara. Slobodan će se boriti u kategoriji juniora do 77kg.

Osim ova tri takmičara, trener i sudija džiu džicu kluba Slavija Danijel Blažić biće jedini sudija iz BiH. Blažić je od strane JJEU imenovan za sudiju na ovom Evropskom prvenstvu.

Filter 2019