Fri. Jul 12, 2024
ћирилица /латиница

Славијаши у репрезентацији Српске на ЕП у Француској

Извор: Филтер

У периоду од 10. до 12. марта у Веркуину ( Француска) одржава се Европско првенство у џиу џицу за узрасне категорије У16, У18 и У21. На овом престижном такмичењу у склопу репрезентације Републике Српске наступаће и три такмичара џиу џицу клуба Славија. На Европском првенству учествује 885 такмичара из 27 земаља.

У категорији У16 +73кг. наступиће Кристијан Петровић, актуелни првак Балкана и освајач бронзане медаље на Свјетском купу у Букурешту 2018. Године.

У категорији У16 до 73кг. наступиће Урош Бојанић, актуелни првак Балкана и перспективни мушки спортиста Општине Источно Ново Сарајево за 2022. годину.

Трећи репрезентативац из редова Славије је Слободан Ристић који ће се борити у најјачој и најмасовнијој категорији на турниру, у конкуренцији од 28 такмичара. Слободан ће се борити у категорији јуниора до 77кг.

Осим ова три такмичара, тренер и судија џиу џицу клуба Славија Данијел Блажић биће једини судија из БиХ. Блажић је од стране ЈЈЕУ именован за судију на овом Европском првенству.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com