Mon. Mar 27, 2023
ћирилица /latinica

Svečana sjednica povodom 30 godina grada Istočno Sarajevo

Izvor: Srna

Svečana sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo, povodom 30 godina od njegovog formalnog nastanka biće održana danas, a najviše priznanje – Grb grada biće dodijeljeno predsjednicima Republike Srpske Miloradu Dodiku i Srbije Aleksandru Vučiću za doprinos razvoju grada.

Priznanje za doprinos razvoju Istočnog Sarajeva – Grb grada biće dodijeljeno i Vladama Republike Srpske i Srbije, te Mitropoliji dabrobosanskoj Srpske pravoslavne crkve, za predan rad na očuvanju duhovnosti i sabornosti pravoslavnog srpskog naroda Sarajevsko-romanijske regije.

Na svečanoj sjednici biće usvojena Rezolucija o pravcima daljeg razvoja, u kojoj će posebno biti istaknuto sve što ovaj grad baštini kroz tradiciju i istoriju.

Posebna priznanja biće uručena opštinskim boračkim organizacijama, a zahvalnice skupštinama šest gradskih opština i odbornicima prvog saziva Skupštine Srpskog grada Sarajeva, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Na svečanu sjednicu, zakazanu povodom obilježavanja 30 godina od donošenja Statutarne odluke o organizaciji Srpskog grada Sarajeva 13. marta 1993. godine, pozvani su predstavnici vlasti Republike Srpske i najvišeg rukovodstva Srbije.

Pozvani su i srpski predstavnici u institucijama BiH, narodni poslanici iz Istočnog Sarajeva, načelnici opština, a sjednici će prisustvovati i odbornici svih šest skupština gradskih opština.

Svečana sjednica Skupštine grada Istočno Sarajevo biće održana u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu u 18.00 časova.

Filter 2019