Sat. Apr 1, 2023
ћирилица /latinica

Osnovana nova omladinska organizacija “Platforma za razvoj mladih”

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo

Izvor: Filter

Udruženje mladih Motus Adulescenti je u proteklih osam mjeseci aktivno realizovalo projekat s ciljem osnivanja nove organizacije za mlade, te direktne edukacije i uključivanje mladih u rad i razvijanje lokalne zajednice.

Osnovana je nova omladinska organizacija “Platforma za razvoj mladih” i potpisan memorandum o saradnji sa Opštinom Istočno Novo Sarajevo.

Ovaj projekat je nastao u okviru MAKERS projekta kao i uz podršku opštine Istočno Novo Sarajevo i UNDP organizacije.

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo

“Projekat “Platforma za razvoj mladih” sastojao se iz pet faza, od čega su četiri nosile naziv “Škola omladinskog aktivizma”. Kroz četiri modula, mladi su imali mogućnost da prođu kroz veliki broj edukacija, koje će ima koristiti u daljem vođenju nove organizacije. Peti modul je predstavljao kraj projekata, ali ujedno i početak nove organizacije.

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo

Zamjenik načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Kostović je u ime Opštine sa predsjednikom organizacije Lukom Stanojevićem potpisao Memorandum o saradnji i naglasio je da je Opština čvrsto opredijeljena za podršku mladim ljudima koji imaju želju da unaprijede razvoj lokalne zajednice.

Filter 2019