Wed. Mar 29, 2023
ћирилица /latinica

Odbornici dali saglasnost za kredit KP “Sveti Marko”

Foto: Filter

Izvor: Srna

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su danas odluku o izdavanju garancije za kreditno zaduženje Komunalnog preduzeća “Sveti Marko” od 120.000 KM.
Zamjenik načelnika opštine Aleksandar Kostović rekao je novinarima da daju garanciju za kreditno zaduženje kako bi komunalno preduzeće moglo da obezbijedi neophodnu mašinu za kopanje grobnih mjesta.

“Rukovodstvo preduzeća obrazložilo je za šta im je potrebna mašina i kakav imaju problem sa radnom snagom. Nabavkom te mašine ljudi koji su radili takve poslove imaće vremena i prostora da održavaju groblje i rade druge poslove”, istakao je Kostović.

Foto: Filter

On je dodao da je usvojena i odluka o Metodologiji za formiranje cijene vodnih usluga Komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Istočno Sarajevo koju je izradio UNDP i partneri kroz projekte kako bi povukli određena sredstva.

“Kroz sve te projekte pokušava se da se sva komunalna preduzeća otrgnu iz politike i populizma i postanu samoodrživa, što i jeste cilj. Spominjalo se i eventualno povećanje cijene vode, za šta još nismo sigurni da će do toga doći”, dodao je Kostović.

On je napomenuo da će pronaći način kako da se subvencionišu najugroženije grupe stanovništva ukoliko dođe do povećanja cijene vode u narednom periodu.

Odbornik SDS-a Bosiljka Dunjić izjavila je da je Klub ove stranke glasao protiv ovih odluka, dodajući da građani opštine ipak uskoro mogu da očekuju povećanje cijene vode.

Foto: Filter

Odbornici su, između ostalog, usvojili i izvještaj o realizaciji programa komunalne potrošnje za prošlu godinu, kao i informaciju o učenju i vladanju učenika osnovnih i srednje škole na području opštine na kraju prvog polugodišta školske 2022/2023. godine.

Usvojen je i Program rada Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo za 2023. godinu.

Foto: Filter
Filter 2019