Sat. Jun 3, 2023
ћирилица /latinica

Ovako će izgledati nova zgrada Policijske uprave Istočno Sarajevo

Foto: Foto Vaske

Izvor: Filter

Na Palama je jutros položen kamen temeljac za izgradnju nove zgrade PU Istočno Sarajevo.

Izgradnju realizuje MUP Republike Srpske uz podršku Vlade i opštine Pale, koja je dodijelila zemljište na kojem se gradi zgrada.

Površina objekta, vrijednosti 9,8 miliona KM, biće 4.432 metra kvadratna korisne površine.

Izvođač radova je preduzeće “Građenje” sa Pala, a rok za završetak je 420 dana.

U objektu, koji se gradi na Koranu, pored sadašnje zgrade Policijske uprave, biće smještene sve strukture Policijske uprave Istočno Sarajevo i Policijske stanice Pale – od kriminalističke policije, policije do žandarmerije.

Foto: Foto Vaske

Sarajevsko-romanijska regija, Istočno Sarajevo i Pale imaju posebnu istorijsku ulogu u stvaranju Republike Srpske i zato je zadovoljstvo da Pale dobiju prvi namjenski objekat Policijske uprave, rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan nakon polaganja kamena temeljca. On je podsjetio da je prvo postrojavanje policije Republike Srpske obavljeno 30. marta 1992. godine.

“Posebno je zadavoljstvo da Pale, koje to zaslužuju iz istorijskog razloga, dobiju prvi namjenski objekat bilo koje policijske uprave MUP-a Republike Srpske”, rekao je Karan, prenosi Srna.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je da je ovo značajan dan za Pale, Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku, jer pokazuje opredijeljenost i kontinuitet Vlade Republike Srpske u izgradnji institucija na području Sarajevsko-romanijske regije.

Foto: Opština Pale
Filter 2019